Gestvia rectifica i suprimeix el tiquet diari de la zona verda

El Ple de l’Ajuntament de Calella va aprovar, a petició del consell d’administració de Gestvia, suprimir el tiquet diari de la zona verda. Fins ara els residents d’aquestes àrees d’estacionament havien d’obtenir un tiquet diari gratuït de paper per a poder aparcar, en una mesura que pretenia afavorir la mobilitat. Però, vist que la majoria d’usuaris expedien el tiquet via aplicació l’empresa municipal ha decidit retirar l’obligatorietat.

La mesura vigent fins ara pretenia que, els usuaris que utilitzessin aquests aparcaments, no deixessin els vehicles estacionats durant llargs períodes de temps, impedint la rotació. Ara, però, s’han adonat que el 90% dels tiquets que s’expedeixen es feien via aplicació, motiu pel qual la presidència de Gestiva ha proposat la seva eliminació. Ho explicava el mateix regidor i president de l’empresa de mobilitat, Soufian Laroussi.

Veient l’informe que ens ha fet arribar Gestvia, on es constata que el 90% dels tiquets es treuen es fan mitjançant l’App, el Govern considera que la mesura ja no està resultant eficaç i hem decidit suprimir-ho.

La mesura es va ratificar la setmana passada en seu plenària després que el Consell de Gestvia ho aproves inicialment. En el debat, des de la CUP, la regidora Núria Freixas, justificava la seva abstenció per la seva oposició al model de zona verda del Govern Municipal.

No és el concepte de zona verda pel qual apostem. Cal fer àrees a les zones perifèriques de la ciutat. Ampliar zones al centre provoca mobilitat constant pel centre ciutat i és el que volem evitar.

En la mateixa línia es va expressar el regidor dels comuns, Josep Maria Juhé. El seu grup municipal considera que la zona verda, més enllà del fet que no afavoreix a la rotació, hauria de tenir un mínim cost pels residents.

Considerem que la zona verda no facilita la mobilitat i està més que avalat per informes tècnics. A més, hauria de tenir un mínim cost pels veïns. No som partidaris de l’aparcament gratuït. Per aquests dos motius ens abstenim.

Des d’Esquerra van tornar a ser crítics amb la ubicació de la zona verda i van reiterar el seu compromís per ubicar-la al sector hoteler, on consideren que sí que hi ha una mancança. Malgrat tot, també van mostrar-se satisfets perquè finalment el Govern Municipal s’hagi decidit suprimir el tiquet diari. Això sí, Ponsdomènech alertava que aquesta modificació no obri la porta a cobrar la zona verda.

Sempre hem defensat que no tenia sentit treure aquest tiquet. Sempre hem apostat per una zona verda avalada pels nostres tècnics i hem defensat ubicar-la al sector hoteler. A més, hem de saber que aquesta modificació obre la porta a què la zona verda es pugui arribar a cobrar algun dia, quan la finalitat no és aquesta.

La mesura es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de Govern i de Ciutadans i les abstencions d’Esquerra, Calella en Comú i la CUP. Entrarà en vigor un cop passin els dies d’exposició pública, 30 a comptar de l’endemà de la seva publicació. Fins llavors els residents hauran de continuar traient el tiquet diari. 

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *