El Govern es reafirma en la contractació d’un extern per ocupar la plaça d’inspector de la Policia Local

L’executiu de Junts per Calella i el PSC es remet a les explicacions que va donar en l’última sessió del Ple Municipal per avançar la resposta a la petició dels comuns, que han demanat declarar nul l’acord que permet complementar el sou del futur cap de la Policia Local amb un plus de 600 euros. Una plaça que queda vacant per jubilació i que es cobrirà amb una contractació externa, en la modalitat de comissió de serveis. El Govern té previst treure-la a concurs públic en un termini de 2 anys. Això xoca amb la voluntat de Calella en Comú, a l’oposició, que aposta per la promoció interna d’algun agent o comandament, encara que no tingui el rang d’inspector. En una entrevista aquest matí al programa La Ciutat, el portaveu i responsable de Seguretat, Josep Torres, ha reiterat que la importància de comptar amb els serveis d’un professional amb experiència.

El portaveu del Govern Municipal ha tornat a descartar l’opció de la promoció interna que reclamen els comuns perquè, segons ha insistit, la prioritat és cobrir la plaça d’inspector de la Policia Local amb un professional amb experiència en el rang.

Si ha de ser una substitució provisional interna o no, nosaltres pensem que no perquè volem que sigui amb un inspector amb experiència. És el que volem el Govern, i no hi trobem el problema. Cobrirem la plaça amb un inspector de carrera.

Josep Torres també s’ha referit a les declaracions del portaveu de Calella en Comú, Sebastián Tejada, que aquesta mateixa setmana afirmava que ja està presa la decisió sobre qui serà el nou inspector de la Policia Local. En resposta a això, el responsable de Seguretat ha explicat que sí ha mantingut entrevistes amb alguns professionals, però que el procés oficial s’està tramitant segons els preceptes legals.

Abans d’iniciar els tràmits oficials sí m’he entrevistat amb alguns inspectors, i suposo que algú ho ha vist i deu haver deduït que serà aquesta persona. En tot cas, la convocatòria s’ha fet oficialment amb la publicació de la comissió de serveis, que obria el procés de 10 dies que acaben avui. Serà a partir d’això quan veurem si tenim inspector o no.

La sessió extraordinària del Ple Municipal tindrà lloc dilluns 20 de juliol, i se celebrarà de forma telemàtica. Encara no s’ha convocat formalment.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *