[AMPLIACIÓ] Gestvia reparteix 14.000 euros en subvencions entre vuit entitats de solidaritat i cooperació

Representants de les entitats beneficiàries del Fons de Solidaritat i Cooperació de Gestvia, avui

Els diners provenen de l’1% dels ingressos de l’empresa municipal dedicada a la gestió d’aparcaments, senyalització viària i serveis de mobilitat. El percentatge, que en un principi era del 0’7%, es va incrementar l’any 2015 per decisió de l’actual Govern Municipal. Els diners s’han repartit entre set entitats amb seu a la ciutat i la Fundació Sant Joan de Déu per al projecte de construcció del SJD Pediatric Cancer Center, en el marc de la campanya #paralosvalientes.

El paquet de subvencions de 14.000 euros s’han entregat aquest migdia en un acte a l’Ajuntament de Calella, presidit per l’alcaldessa, el president del Consell d’Administració de Gestvia i el seu gerent.

Els ajuts permetran donar un impuls a l’activitat que desenvolupen les següents entitats:

Fundació Hàbitat Solidari. Subvenció de 2.000 euros per al projecte d’habitatge social a Calella.

Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital (AVAH). Subvenció de 2.000 euros per al desenvolupament dels programes: taller l’Encenall, taller de persones afectades d’ictus, Servei de Suport Immediat a Domicili per malalts terminals i Servei de Suport a Malalts d’Alzheimer.

Càritas Parroquial Calella. Subvenció de 2.000 euros per als projectes del nou economat i l’ampliació del rober.

Fundació Creu Groga. Subvenció de 2.000 euros per al programa de desenvolupament positiu mitjançant l’esport en infants i adolescents en risc d’exclusió social.

Fundació Sant Joan de Déu. Subvenció de 2.000 euros per al projecte #paralosvalientes de construcció d’un centre hospitalari dedicat a la investigació del càncer infantil.

Associació Àfrica Increïble. Subvenció de 1.500 euros per al projecte Aigua és vida de construcció de sistemes de bombes d’aigua per a la població del Senegal i Gàmbia.

Associació Solidària Sense Fronteres. Subvenció de 1.500 euros per al projecte d’enviament de material sanitari i escolar al Senegal i Gàmbia.

Fundació Miquel Vall. Subvenció de 1.000 euros per a l’adquisició de productes de suport per a malalts afectats per esclerosi lateral amiotròfica.

L’alcaldessa de Calella ha explicat que la distribució dels diners es fa de forma que arribin a moltes entitats, en comptes de concentrar l’aportació en una sola. Les beneficiàries es decideixen des de les àrees de Política Social i Cooperació.

“Hem de tenir les garanties que la feina que es fa té retorn social, compleix els paràmetres de transparència i que hi ha seguiment dels projectes. Això ho tutelen les dues regidories, que conjuntament amb Gestvia, valoren globalment i determinen les entitats mereixedores dels diners”, ha afirmat Montserrat Candini.

Des de l’any i fins a l’actualitat, Gestvia ha adjudicat 97.982,16 euros en projectes de solidaritat i cooperació.

A continuació podeu recuperar l’entrevista a l’alcaldessa Montserrat Candini emesa a l’Info Migdia d’avui dimarts.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *