Gestvia toca el preu del tiquet diari de la zona blava d’estiu i de llarga estada

L’abonament diari de l’aparcament de Les Palmeres i les places del Passeig de Les Roques, a tocar de la piscina municipal, costarà 4 euros al dia. A més, el tiquet de 24 hores la zona blava d’estiu que s’estén per l’àmbit de Turisme Nord i Turisme Sud també s’encarirà fins els 8 euros. El consell d’administració de Gestvia ha aprovat la nova tarifació del 2023, que incorpora aquestes dues modificacions i una tercera que afecta al servei de transport públic amb el Carrilet. El president de l’empresa municipal de mobilitat i regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Calella, Soufian Laroussi, n’ha donat compte en una entrevista a La Ciutat.

Les tarifes del 2023 de Gestvia modifiquen els preus d’alguns tiquets de zona blava, que entraran en vigor aquest estiu. En concret:

-L’abonament diari de la zona blava de llarga estada de Les Palmeres i del Passeig de les Roques, que funciona de mitjans de juny a mitjans de setembre, s’encareix 0,40 euros. Deixar-hi el cotxe costarà 4 euros al dia.

-El tiquet de 24h de la zona blava d’estiu, que funciona de mitjans de juny a mitjans de setembre, s’encareix 1,60 euros fins els 8 euros.

Plànol de les zones d’estacionament (Font: Gestvia)

Plànol de les zones d’estacionament (Font: Gestvia)

El president de Gestvia, Soufian Laroussi, ha comentat en una entrevista a La Ciutat que s’han encarit els preus en zones majoritàriament usades per visitants i turistes i que són “raonables”, comparativament amb d’altres poblacions costaneres.

Parlem de tarifes que no perjudiquen al resident ni als veïns i veïnes perquè aquests abonaments els fan servir sobretot turistes. Pensem que és un preu raonable perquè puguin deixar el cotxe tot el dia a Calella. Passem de 3,20 euros al dia a 4 euros al dia.

Gestvia també ha posat al dia els preus del Carrilet, amb increments en tots els bitllets – adults, infantil i persones majors de 65 anys –. Amb tot, com a novetat, s’oferirà un abonament diari de 10 viatges, al preu antic. La tarifació queda de la següent manera:

-Persones adultes
Bitllet senzill: 4 euros
Abonament 10 viatges: 30 euros

-Infants
Bitllet senzill: 2 euros
Abonament 10 viatges: 15 euros

-Persones majors de 65 anys
Bitllet senzill: 2 euros
Abonament 10 viatges: 15 euros

Età clar que l’increment de l’IPC ha tingut un pes important en la decisió. Creiem que són preus baixos en comparació a municipis del voltant, hi ha una diferència força notòria. Aquí parlem de passar de 3 euros a 4 euros, en el bitllet estàndard; i d’1,50 a 2 euros en el cas de la tarifa infantil i per a persones jubilades.

Soufian Laroussi ha justificat la modificació de l’ordenança municipal de convivència i via pública aprovada en l’últim Ple Municipal, i per unanimitat, segons la qual es prohibirà la venda d’alcohol entre les onze de la nit i les vuit del matí. El regidor responsable de Seguretat reconeix que l’entrada en funcionament d’una botiga de 24 hores, de les denominades de conveniència, havia provocat algun problema veïnal.

Abans no teníem botigues de 24h a l’abast, ara n’hi ha tre sperò només una funciona com a tal. S’havia detectat algun aldarull o petit conflicte a la zona, i per evitar alteracions de l’ordre públic hem decidit prohibir la venda d’alcohol entre les onze de la nit i les vuit del matí.

Segons va avançar Ràdio Calella TV, a Calella hi ha tres botigues amb llicència d’activitat de 24 hores ubicades a la zona turística, de les quals només una està funcionant com a tal.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *