Gestvia trasllada les principals actuacions del 2020 al pròxim exercici

La prova pilot de la zona verda i la construcció de bosses d’aparcament perimetrals són els dos projectes que Gestvia, l’empresa municipal de mobilitat, preveu reactivar en les pròximes setmanes per tal de desenvolupar-los durant el 2021. La pandèmia va obligar a congelar aquestes dues actuacions, que alhora eren les principals inversions previstes per l’exercici corrent.

El vicepresident de Gestvia, Guillermo Gomis, ha confirmat a Ràdio Calella TV la intenció de recuperar els dos projectes perquè es puguin posar en marxa durant el 2021. Començant per la prova pilot de zona verda.

A finals d’aquest any reprendrem el projecte de zona verda per posar-la en marxa a principis del 2021. Farem una prova pilot i si funciona intentarem ampliar-la al llarg del mandat municipal.

La prova pilot de zona verda està projectada a la zona del Rierany dels Frares: a tota l’avinguda que marca el final de terme de Calella fins el carrer Ànimes, entre Bruguera i Sant Jaume. S’hi crearan 250 places que seran gratuïtes per al residents que paguin l’impost de circulació al municipi, mentre que pels no residents tindrà el mateix cost que la zona blava. La idea inicial era provar-la durant 8 mesos per després avaluar-ne els resultats i decidir la seva implementació definitiva.

Aquest és el mapa de carrers on es planteja la implementació de la zona verda

Aquest és el mapa de carrers on es planteja la implementació de la zona verda

Quant als aparcament perimetrals, la voluntat de Gestvia és tenir-los durant el 2021.

A partir de l’any vinent recuperarem les bosses d’aparcament de la Riera Capaspre, Muntanyeta… Ho anirem reactivant tot mica en mica.

El nou aparcament perimetral s’ubica en uns terrenys municipals que hi ha a la part alta del Pla Parcial 1, amb capacitat per a 150 vehicles. L’altra proposa consisteix en l’ampliació de la bossa que ja existeix a la part alta de la Riera Capaspre, passant de les 200 places actuals a les 500 futures.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *