Gestvia vol arribar a gestionar el 10% dels tiquets de zona blava a través de l’app AparcarE

L’empresa de mobilitat de Calella gestiona a l’entorn del milió de tiquets de zona blava l’any, que fins ara només es podien extreure dels parquímetres pagant amb targeta o en metàl·lic, i prèviament indicant el temps calculat d’estacionament. Si s’excedia calia tornar-hi i treure’n un altre. Si s’abandonava la plaça d’aparcament, els diners es perdien. Ara però una aplicació per a mòbils facilita als usuaris aquesta gestió i permet pagar a distància només pel temps real en què es deixa el cotxe a la zona blava. AparcarE permet a l’usuari vincular-hi més d’un vehicle, treure tiquets de zona blava i de residents, fer-ne una devolució i anul·lar denúncies dins de termini. Està disponible per a dispositius iOS i Android i en menys d’un mes ja s’han fet 2.000 transaccions a Calella. L’objectiu és arribar als 100.000 tiquets anuals, un 10% del total.

Per utilitzar l’aplicació AparcarE cal descarregar-la al dispositiu mòbil i donar-se d’alta. Un sol usuari pot vincular-hi diverses matrícules de cotxe i targetes bancàries on es carreguen els imports i es fan les devolucions, en cas d’aturar el tiquet abans del temps indicat prèviament. A l’app s’hi guarda tot l’historial de transaccions fetes, per mitjà d’un sistema integrat de geolocalització permet saber a quina de les zones d’aparcament hem deixat el cotxe i hem d’indicar (per tant indicar la tarifa que se’ns aplica); i redirecciona a la pàgina web de Gestvia (Gestió Viària SL) on trobar-hi tota la informació sobre el calendari de la zona blava de Calella.

Francesc Coll, gerent de Gestvia, n’ha fet una demostració.

La implantació d’aquesta aplicació per a la zona blava de Calella no suposa cap cost afegit per a l’usuari que utilitza l’aparcament regulat. Ho assumeix directament Gestvia, que va pagar un quota inicial d’uns 4.000 euros i abonarà mensualment 150 euros per al seu manteniment.

El president de l’empresa pública de mobilitat de Calella i tinent d’Alcaldia de Mobilitat a l’Ajuntament de Calella, Albert Torrent, ha garantit la comoditat i eficàcia d’aquest nou sistema per a l’usuari, que haurà de pagar només pel temps que efectivament deixa el cotxe aparcat a la zona blava. I sense haver de treure un tiquet físic ni haver-se de desplaçar fins al parquímetre. Tota la informació arriba als terminals dels inspectors de la zona blava, que poden comprovar que efectivament el vehicle té permís per estacionar. En declaracions a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV, ha admès que l’objectiu inicial de Gestvia és arribar a gestionar el 10% dels tiquets que s’expedeixen, i que arriben al milió anual.

Torrent ha avançat que s’està treballant per incorporar a l’aplicació altres possibilitats interessants per a Calella, com per exemple la generació de vals de regal o de descompte a partir de codis QR que els comerciants puguin regalar als seus clients. També es contempla que en un futur, i quan s’hagi normalitzat el servei, es pugui utilitzar per pagar el transport del Carrilet.

AparcarE també funciona en d’altres poblacions catalanes, com Pineda. L’aplicació permet pagar la zona blava a totes elles. Es pot gestionar també al portal web aparcare.com.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista al president de Gestvia, Albert Torrent.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *