Guanya dues entrades per a la gala dels Premis Gaudí votant la millor pel·lícula de l’any

slide_galaixgaudi

L’Acadèmia del Cinema Català ha ampliat el palmarès del certamen cinematogràfic amb una nova categoria de premi: el Premi Especial del Públic a la Millor Pel·lícula. S’entregarà a partir del resultat de les votacions en línia que es poden fer fins el 22 de gener a academiadelcinema.cat. Entre els participants se sortejaran dues entrades per assistir a la gala de la desena edició dels Premis Gaudí, un passi VIP d’un any per anar a una sala del Gremi d’Empresaris de Cinemes de Catalunya, i una subscripció anual a la revista ‘FilminCat’. La presidenta de l’Acadèmia, Isona Passola, ha animat als espectadors calellencs a participar en la votació.

Els títols entre els quals es pot votar són els finalistes en les categories de Millor pel·lícula en llengua no catalana i Millor pel·lícula. Són Brava, Estiu 1993, Incerta glòria, La película de nuestra vida, Júlia ist, La librería, La llamada i Tierra Firme. Algunes d’elles s’han pogut veure a la Sala Mozart dins de les projeccions del Cicle Gaudí, el circuit estable de cinema català al qual hi participa Calella.

Les votacions es poden fer fins el 22 de gener, a les deu de la nit. Cliqueu aquí.

“Normalment voten els membres de l’acadèmia, però per obrir-lo i com que fem el Cicle Gaudí i les pel·lícules s’han pogut veure per moltes poblacions hem decidit que el públic també pugui votar (…) És fantàstic perquè el premi és un passi VIP per anar a qualsevol cinema durant tot un any, entrar a la gala dels 10 anys dels Gaudí, i una subscripció al ‘FilminCat’”, ha indicat Isona Passola, en una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV.

Amb motiu del desè aniversari dels Premis Gaudí, l’Acadèmia del Cinema Català ha preparat una gala d’homenatge als nou títols guanyadors a la Millor pel·lícula. Es podrà seguir en directe per TV3 des de l’Auditori Fòrum del CCiB, la nit del diumenge 28 de gener.

Enguany, la producció que opta a més categories és Incerta glòria, d’Agustí Villaronga, amb setze nominacions. Competeix amb Brava, dirigida per Roser Aguilar; Estiu 1993, de Carla Simón; i La pel·lícula de nuestra vida, d’Enrique Baró; al premi a la Millor pel·lícula del 2017. L’actor malgratenc David Verdaguer repeteix nominació al millor protagonista masculí per la seva interpretació a Tierra Firme. Mercedes Sampietro rebrà el Premi Gaudí d’Honor – Miquel Porter 2018 en reconeixement a la seva extraordinària trajectòria cinematogràfica.

Passola, que s’encarregarà d’oferir el discurs de clausura de la gala, ha parlat sobre l’estat de salut la producció audiovisual a Catalunya. Ha admès que està tocada per la pèrdua de la taxa sobre les operadores d’Internet que ha tombat el Tribunal Constitucional i pels problemes fiscals de Televisió de Catalunya, que ha estat un important motor de la indústria.

“A TV3 se li reclama un IVA de 147 milions d’euros, suposem que amb la voluntat de tancar-la perquè no entenem el canvi de llei a última hora. Però això tampoc pot ser de motor. Estem tocant fons. Esperem que surti el Parlament nou i que legisli novament per nodrir de fons TV3 i que es faci una nova llei de protecció similar a la que tenen altres països d’Europa”, ha comentat Passola.

A continuació pots recuperar l’entrevista íntegra a Isona Passola, presidenta de l’Acadèmia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat