“Happytecture”, l’exposició central del Festimatge 2023

anna i daniel 20230323

El Festimatge ha presentat el programa de l’edició del 2023, que se celebrarà de l’1 al 30 d’abril, escampant imatges per diferents indrets de la ciutat i proposant activitats, tallers, projeccions i exposicions d’una selecció dels autors que han participat a les convocatòries del Trofeu Torretes de fotografia i cinema. Com a artistes convidats, els arquitectes i fotògrafs valencians Anna Devís i Daniel Ruedo, més coneguts com Anna & Daniel, un duet creatiu que destaca per oferir una visió divertida d’objectes quotidians que ha treballat per marques prestigioses com Netflix, Disney, Facebook o Pantone, entre d’altres. Se’ls va incloure a la llista Forbes 30 Under 30 de persones influents. Al primer pis de l’Ajuntament Vell, on cada any s’hi instal·la la mostra principal del certamen, hi exposaran “Happytecture”, una mostra fotogràfica en què busquen la geometria de la narració visual, molt colorista i divertida, amb ells interactuant a l’escena. S’inaugurarà el dissabte 1 d’abril al vespre i es podrà visitar durant tot el mes, amb entrada lliure.

L’univers visual d’Anna & Daniel omplirà la sala d’exposicions de l’Ajuntament Vell durant el mes de celebració del Festimatge. Fent ús del seu bagatge arquitectònic, creen poemes visuals amb els quals l’apropen al gran públic. Les seves imatges s’acostumen a viralitzar a través de les xarxes socials. S’ha organitzat una visita guiada per al dijous 20 d’abril, a les 18h.

anna i daniel 4 20230323   anna i daniel 3 20230323

Happytecture serà punt de visita obligada durant aquest mes que Calella, gràcies a l’impuls de Foto-Film Calella, s’omple d’imatges i d’activitats vinculades a la fotografia i el cinema. També ho serà la polivalent de la Fàbrica Llobet-Guri, amb l’exposició col·lectiva dels artistes seleccionats per al Trofeu Torretes que s’entregarà a la gala de cloenda, el diumenge 30 d’abril a la Sala Mozart. Així mateix, tornen les projeccions dels treballs seleccionats per al Trofeu Torretes de curtmetratges a la Sala Mozart.

Com a activitats destacades, la presentació del llibre Sobre la representació. Una ullada a la gramàtica de les imatges, de Guillem Torné; els tallers de fotografia que impartiran Quim Botey i Joan Turó; la presentació del llibre Cara Terra. Estimada Terra, de Joan Guerrero; la conferència cinematogràfica d’Albert Beorlegui amb el títol Les pel·lícules que feien por als nostres avis; o una sortida cultural per visitar la Sagrada Família i el Monestir de Pedralbes. Des de l’Institut Euclides, centre col·laborador amb Foto-Film Calella, es farà un taller de cinema 9,5.

Enguany, el Festimatge celebrarà el 50è aniversari del format degà del cinema i el Festival Europa 2023.

Podeu consultar l’extensa programació del Festimatge 2023 clicant aquí. Per participar a algunes de les activitats proposades cal fer reserva prèvia al 646 653 502. El festival de la imatge de Calella s’inaugurarà el dissabte 1 d’abril en un acte que tindrà lloc a Can Saleta. A més de l’Ajuntament de Calella, que n’és el coorganitzador, el certamen compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i FotoK.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *