Enhorabona Coblejant!

CoblejantPortadaWeb

Menció de Qualitat dels Premis RAC de Ràdio Associació de Catalunya per al programa Coblejant de Ràdio Calella TV, dirigit i presentat per Queralt Pedemonte. El jurat reconeix el producte radiofònic que apropa tota l’actualitat vinculada a la sardana i la cobla al gran públic, amb un llenguatge modern i proper. La primera emissió es va fer el gener del 2017, llavors només per a Ràdio Calella TV, i al cap de sis anys ha arribat als 323 programes que estan disponibles en podcast i es comparteixen a través de les plataformes socials, consolidant-lo com un programa transmèdia de referència dins el món sardanista. “Han reconegut un programa fet des del voluntariat i l’amor a l’art. Ens fa immensament feliços”, ha exclamat Queralt Pedemonte en declaracions a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV. La gala de lliurament de premis se celebrara a l’Auditori ONCE el proper 20 d’abril.

És la primera vegada que els Premis RAC reconeixen un programa de ràdio de temàtica sardanista. El Coblejant s’ha convertit en el referent absolut, després de sis anys en antena i 323 emissions setmanals, sota la direcció i presentació de la calellenca Queralt Pedemonte, una jove que lidera l’Agrupació Sardanista i que està plenament dedicada a modernitzar el món de la sardana, també amb perspectiva de gènere.

Minuts després de fer-se públic el veredicte dels premis que concedeix Ràdio Associació de Catalunya, Pedemonte entrava en directe a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV per compartir les sensacions:

L’adjectiu que podria fer servir és d’agraïda, perquè són els premis en l’àmbit radiofònic més importants del país i que hagin volgut reconèixer un programa fet des del voluntariat i l’amor a l’art, al costat de grans periodistes, ens fa immensament feliços.

L’actualitat d’agenda sardanista, les estrenes o qualsevol iniciativa que tingui a veure amb les colles i la música de cobla es dona cita cada setmana al Coblejant, que s’enregistra als estudis de Ràdio Calella TV i compta amb Jordi Terme en les feines d’edició.

Fa uns dies s’hi presentava el nou tema dels mataronins The Tyets, Coti-Coti, en el que fusionen la sardana i el reggaeton. També s’hi fa ressò del “mercat de traspassos” de músics o, fa no gaire, van emetre un especial sobre aspectes jurídics i legals de les cobles. La idea és constatar que aquest és un món que genera molta informació i que es pot presentar de manera planera i en clau positiva, amb un llenguatge que s’apropa a tots els públics.

L’objectiu principal del projecte és traslladar un ‘frame’ positiu cap al públic. Vam començar per ràdio, només a Calella, i s’ha anat ampliant a mesura de les nostres possibilitats. El nostre principal objectiu és la remodelació del concepte sardana a través d’un programa de ràdio.

Coblejant s’emet a Ràdio Calella TV, cada diumenge a les 11h. També s’escolta a una seixantena d’emissores locals del país a través de la Xarxa de Ràdios i Televisons Locals de Catalunya.

L’any 2021 va rebre el premi del digital Tornaveu, Associacionisme i Cultura al mitjà de comunicació per la seva tasca de difusió del sardanisme i la cobla entre les noves generacions.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *