ICV creu que no hi hauria d’haver més d’un 5% de pisos turístics legalment registrats

Guiris_estiu00000000

Fa un any l’Ajuntament de Calella va aprovar una moratòria de concessió de llicències d’habitatges d’ús turístic amb l’objectiu de frenar-ne la proliferació. En el ple del pròxim dilluns està previst que aixequi aquesta moratòria i que s’aprovi una ordenança en aquest sentit. Els partits del consistori tenen aquesta setmana comissions informatives per fixar les postures que després portaran al ple.

Un assumpte, aquest, sobre el qual ICV hi ha estat molt a sobre i en planteja un seguit de consideracions.

Sebastian Tejada, regidor portaveu del grup municipal d’ICV ha dit que per ells és molt important que es limiti el nombre de pisos turístics a la ciutat.

“Per a nosaltres és molt important que es faci aquesta limitació. No crec que Calella hagi de tenir més d’un 5% del total d’habitatges com a pisos turístics, que voldria dir uns 500 pisos aproximadament. I això ha de ser així, perquè seria una manera d’evitar una forta influència d’aquest negoci”.

L’ordenança no contempla una activitat prospectiva per detectar pisos que no compleixin la normativa. Hi ha una quantitat relativament important de pisos descontrolats que en alguns casos generen conflicte de convivència amb els veïns.

Tejada és conseller comarcal d’ICV i des del Consell Comarcal del Maresme també s’està treballant amb aquest tema.

“En aquest sentit, el Consell Comarcal està creant una eina per gestionar aquest sector a nivell de la comarca i segurament tindrà la possibilitat de mecanismes per poder afrontar el problema dels pisos legals”

El Ple del proper dilluns debatrà l’aprovació d’aquesta nova ordenança.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a l’informatiu migdia d’avui

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat