ICV presenta al·legacions a la modificació urbanística que permeterà l’obertura del nou supermercat

El partit ecosocialista ha presentat al·legacions a la requalificació urbanística del sector on s’hi obrirà l’establiment comercial de la cadena ALDI. Exposa tres motius pels quals s’hauria de revertir l’acord del Ple Municipal del passat 25 de febrer, quan es va aprovar el canvi d’usos del sector amb els vots a favor dels equips del Govern (PDeCAT i el PSC) i el PP. El regidor portaveu d’ICV-EUiA, Sebastián Tejada, ha detallat en què coixeja la pertinença de la modificació urbanística des del punt de vista de l’interès públic i ha assegurat que el nou supermercat de dimensions mitjanes posa en perill el teixit comercial tradicional.

Segons Tejada, l’arribada del nou ALDI a Calella atempta contra el futur de les botigues de Calella i l’oferta i diversitat de l’oferta per l’estratègia comercial de la cadena, que qualifica de molt agressiva.

Arriba l’època del fred, doncs Aldi aquells dies competirà durament amb comerços locals que venen roba d’abric. Que arriba l’estiu, vendrà cremes solars, etc. Farà un atac molt selectiu als comerços locals, i és vital explicar-ho. Aldi és molt agressiu i acabarà amb comerços locals. I afectarà aquests comerços però en general al volum de la marca Calella, que és el que cal preservar.

El partit ecosocialista adverteix que una de les conseqüències més evidents de l’afectació de l’activitat seria l’increment de l’atur i una davallada de la renda familiar.

Però exposa altres motius d’inconveniència de la modificació urbanística. Per exemple, que no s’especifiquen ni es documenten per escrit i amb signatura quins són els compromisos que assumeix la privada en relació a la gestió de les places d’aparcament, entre d’altres.

En el protocol que ens han enviat no estan desenvolupades les garanties financeres, ni quins mecanismes d’acord per a la gestió dels pàrquings ni de cap tipus sobre l’exposició museística de les runes romanes. Tampoc del desenvolupamen correcte de totes les modificacions urbanístiques que ho acompanyen, perquè el trànsit que generarà farà que s’hagin de modificar les carreteres d’accés.

En l’escrit d’al·legacions hi fan constar que tampoc s’aclareixen quines despeses pot generar aquesta operació per les finances municipals i que no s’hi acompanya un estudi d’impacte ambiental.

Per tot plegat, i d’acord amb la posició que ICV-EUiA va mantenir durant el debat plenari -votant-hi en contra- han presentat al·legacions a l’acord que s’hauran de resoldre un cop finalitzi el termini d’exposició públic, que tot just ha començat. El partit ecosocialista reitera que es va aprovar exclusivament una requalificació urbanística malgrat que “el Govern Municipal ho vengués com una ampliació de l’hospital”.

ICV-EUiA recorre al CAC per aclarir la situació de Ràdio Calella TV

Sebastián Tejada també ha anunciat que el seu partit ha presentat una reclamació sobre la modificació del pressupost del 2019 que es va fer per iniciativa del Govern Municipal per tal d’adeqüar-lo a la nova situació de l’empresa municipal de comunicació. ICV-EUiA hi va votar en contra, entre d’altres, en considerar que calia garantir l’autonomia de la gestió directa de Ràdio Calella TV per mitjà de la convocatòria de la plaça de director de l’empresa. Un extrem, defensa Tejada, que està recollit als seus estatuts. Aquest és un dels aspectes que inisisteixen en reclamar.

L’estructura de personal aprovada inicialment i adherida a aquesta partida pressupostària no compleix els requisits que marquen els Estatuts, ni la Llei de l’Audiovisual de Catalunya ni el conveni laboral dels treballadors. I deixa a la discrecionalitat dels membres de l’equip de Govern la direcció de l’emissora quan tenim tres campanyes electorals en marxa. Això és realment perillós.

ICV-EUiA de Calella ho ha posat en coneixement del Consell de l’Audiovisual de Catalunya demanant-li el seu prounciament sobre les garanties de transparència i legalitat aplicades a Ràdio Calella TV.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *