L’espai antiracista de Salt-Girona alerta des de Calella de l’augment del racisme i la xenofòbia

El CSO La Bruna de Calella va convidar l’espai antiracista de Girona-Salt al seu segon aniversari. Una de les seves integrants, Adama Boiro, va oferir una xerrada sobre l’auge del racisme a Catalunya, posant d’exemple episodis recents com els atacs als centres d’acollida dels MENAS a Castelldefels o Canet de Mar. Boiro també va alertar de la normalització del missatge racista i xenòfob a nivell polític i va referir-se directament a les propostes que han fet VOX i el PP.

Adama Boiro, de l’espai antiracista de Salt-Girona, va denunciar des de Calella que aquests partits polítics en concret estiguin donant ampara i abonin el discurs xenòfob.

Hem vist ara la sortida de VOX que diuen públicament que expulsaran a persones quan entrin al poder. I després la proposta de llei que ha explicat el PP, encara que ara se’n desdiuen, per allargar l’expulsió de les dones que estan embarassades fins que tinguin el bebè. Això és racisme.

I advertia que això, entre d’altres factors, està provocant que s’estigui normalitzant el racisme a nivell social. Posava d’exemple els atacs contra els MENAS, els menors immigrans que es troben sota tutela de la Generalitat i s’allotgen en diversos centres del país.

Ens preocupa que el racisme social, que sempre n’hi ha hagut, però que fins ara estava com tapat, està aflorant. Atacs a menors no acompanyats no va ser una baralla entre joves sinó un grup de racistes que va anar a atacar menors.

La millor eina per combatre-ho, segons Boiro, és que la ciutadania tingui tota la informació al seu abast i respongui, amb les seves pròpies eines, a situacions que atemptin contra les persones migrades.

La xerrada al CSO La Bruna es va allargar durant més de dues hores i també es va posar sobre la taula l’existència d’un racisme institucional en qüestions com l’accés al sistema de salut públic o el dret a vot.

Si parléssim d’algun exemple de racisme institucional seria la Llei d’Estrangeria. Veiem com hi ha una norma dissenyada amb uns requisits que dificulten l’arrelament i el dia a dia de les persones originàries d’altres països.

El segon aniversari del CSO La Bruna va acabar amb espectacles artístics i una actuació musical.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *