[AMPLIACIÓ] Incendi sense ferits en un local ocupat del barri de Poblenou

Ensurt majúscul el que s’han emportat aquest matí els veïns del carrer Onze de Setembre, al barri de Poblenou de Pineda de Mar, quan han començat a veure sortir fum del local abandonat on anteriorment hi havia funcionat una pizzeria. Les flames han agafat tal virulència que, a més de malmetre l’estructura del sostre, també s’han estès pel local del costat, que n’ha resultat afectat. En un primer moment, la preocupació s’ha centrat en el fet de si hi havia o no víctimes, perquè aquest és un punt d’ocupació il·legal. Un cop s’han pogut sufocar les flames i els bombers han accedit a l’interior dels dos locals s’ha pogut confirmar que no hi havia ningú a l’interior. La primera tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Pineda de Mar, Sílvia Biosca, ha explicat a La Ciutat que tenien constància d’aquesta circumstància i que, fins i tot, la presència d’ocupes havia generat situacions de tensió amb el veïnat. En aquest sentit, ha manifestat el compromís de tolerància zero amb les ocupacions conflictives del Govern que presideix Xavier Amor, qui s’ha desplaçat al lloc dels fets per seguir el dispositiu i ha contactat amb la propietat de l’immoble per informar-li del succés. Ensurt que s’ha tancat amb cap persona ferida.

La primera tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Pineda de Mar, Sílvia Biosca, ha confirmat que el local on s’ha originat el foc estava ocupat i que era un punt conflictiu, que havia motivat la intervenció dels cossos de seguretat.

Hi havia ocupació il·legal, però no sabem quantes persones hi havia perquè algunes eren itinerants i entraven i sortien (…) Hi havia fets delinqüencials, petits i difícil de provar i denunciar. El nostre Govern sempre ha manifestat tolerància zero davant les ocupacions, i encara més quan alteren la convivència veïnal.

La propietat del local i del contingu, els números 5 i 7 del carrer Onze de Setembre, els havia tapiat, però els ocupes havien habilitat un accés, que acostumava a estar tancat. Amb tot, pocs minuts abans que es declarés l’incendi – a l’entorn de les vuit del matí – alguns testimonis haurien vist persones forçant l’entrada i accedint a l’interior.

Per això, a l’espera dels resultats de la investigació que s’obri per determinar-ne l’origen, no es descarta que el foc hagués estat intencionat.

S’està investigant, encara no en tenim la confirmació, però alguns testimonis han explicat que han vist persones forçant l’entrada poc abans que comencés l’incendi. I això ens podria portar a pensar que podria haver estat intencionat.

La tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Pineda de Mar ha posat de relleu que no hi ha ferits i que l’incendi, que s’ha pogut controlar al cap d’una hora i mitja, a l’entorn de dos quarts de deu del matí, no ha afectat als immobles del costat, que sí estan habitats. De fet, els Bombers només han procedit a evacuar l’inquilí de l’hotel abandonat per evitar una intoxicació per inhalació de fum.

Després d’una primera inspecció es confirmen danys estructurals al local on ha començat el foc, que ha malmès parcialment el sostre. Amb tot, sembla que la propietat – una particular – tenia intencions d’enderrocar-lo per fer-hi una nova construcció. L’alcalde Xavier Amor hi ha contactat aquest mateix matí per informar-la del succés.

La propietat és d’una persona particular, no de cap entitat bancària. L’alcalde s’hi ha posat en contacte per informar-la dels fets, perquè viu fora (…) Ens havia manifestat la intenció d’enderrocar la construcció i, per tant, seria més important avaluar la possible afectació als edificis limítrofs perquè aquest en concret es vol enderrocar.

Fins a sis dotacions dels Bombers han estat treballant aquest matí en l’extinció de l’incendi ha afectats els dos locals del carrer Onze de Setembre. L’avís s’ha rebut quan passava un minut de les vuit del matí i s’ha donat per controlat al cap d’una hora i mitja. Fins al lloc dels fets també s’hi han desplaçat efectius de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *