Intèrprets masculins excepcionals, avui a les Trobades d’Òpera

L’Aula d’Extensió Universitària ha encetat el curs aquest 2021 i amb ell el cicle de Trobades d’Òpera, amb la divulgadora musical i periodista, Rosa Maria Carbonell. Després d’una aturada obligatòria per la pandèmia, la Biblioteca de Calella ha tornat a programar set sessions per endinsar-se d’una manera distesa, amena i didàctica dins del món de l’òpera. La primera es farà avui a la Sala Mozart (18:30 h) i tractarà sobre les grans veus dels intèrprets masculins més excepcionals.

Carbonell farà un repàs als tenors, contratenors, i barítons més famosos i llegendaris del gènere, com Juan Diego Flórez, Jonas Kaufmann, Jaume Aragall o Philippe Jaroussky. La segona sessió de les Trobades d’Òpera començarà a dos quarts de set i tindrà una durada d’una hora i mitja.

El funcionament no ha variat gaire del que hem fet fins ara. Fem una sessió al mes, són totes molt diferents, i són sobre la selecció d’una òpera concreta o com avui, que parlarem sobre una selecció de veus masculines del cant de l’òpera. Aquest format agrada molt al públic.

Durant tot el curs de l’Aula d’Extensió Universitària, s‘han programat 7 sessions on es parlarà de les masculines, de la cantant Maria Callas, de les grans òperes de Mozart o Puccini. L’entrada és gratuïta i va dirigit a tots els públics. Això si, per assistir cal apuntar-se prèviament a través d’un formulari d’inscripció al blog de la Biblioteca.

A part de les veus masculines, també dedicarem una sessió a les veus femenines, farem dues sessions sobre la Maria Callas, que és entre la dona i la llegenda, d’un personatge fascinant i molt ric. I després parlarem d’una obra de Mozart i una de Puccini que serà Turandot. Totes les sessions són obertes i pot venir qui vulgui.

Carbonell també ha agraït la bona acollida que tenen aquestes sessions sempre entre el públic calellenc. Un públic del qual ha destacat el seu gran interès i l’expertesa sobre l’òpera.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *