Ja pots votar “La nena dels pardals” pel Premi Max del públic

Foto: Verkami
Foto: Verkami

Fins el 20 de maig es pot votar el Premi Max del públic que concedeix l’SGAE i al qual opta l’espectacle “La nena dels pardals” de la companyia Teatre al detall, dels calellencs Txell Botey i Xavi Idañez. Competeix amb 159 obres més, totes les que han rebut una candidatura en qualsevol de les categories dels premis que convoca l’SGAE. Ells estan a la del millor espectacle per al públic infantil, juvenil i familiar; i a la millor composició musical per la feina dels seus col·laboradors La Tresca i la Verdesca.

A través de Ràdio Calella TV, Botey s’anima a fer campanya per sumar suports, si bé reconeix -com ja va dir fa uns dies- que la candidatura ja és en sí tot un premi.

Aquesta candidatura ja ens sembla tot un premi, però si es pot arribar més enllà fantàstic. Hi ha aquest premi del públic amb el qual la gent pot ajudar-nos.

Es pot votar per La nena dels pardals a la web dels Premis Max i també a l’aplicació per a mòbils, disponible per als sistemes Android i iOs. La dinàmica de les votacions permet qualificar cadascuna de les obres amb punts de l’1 al 5.

Amb aquest premi especial, els Max reivindiquen el paper del públic en les arts escèniques. Aquest premi especial se suma al Premi Max d’Honor, al Max Aficionat o de Caràcter Social i a les 19 categories a concurs, i es farà públic una vegada finalitzin els terminis de votació, el 20 de maig.

Una crisi “catastròfica” per al món de la cultura

L’actriu calellenca ha fet èmfasi en l’impacte de la crisi del coronavirus sobre el món de la cultura. “Vam ser els primers d’aturar-nos, i s’ha perdut moltíssima feina”, explica Botey, que no obstant això reconeix que l’impacte econòmic per la pandèmia ho és a tots els nivells i d’una dimensió ara totalment desconeguda.

Ha explicat que les últimes dades de l’Associació de Teatre per a Tots els Públics xifra en mig milió d’euros les pèrdues acumulades fins al moment. Per Botey, això es tradueix en una dotzena de funcions suspeses.

Ara mateix hem perdut 12 funcions, només comptant fins a setmana santa, però després es perdran més coses. També és cert que hi ha bona fe dels programadors de reubicar les obres de cara a la tardor, i gràcies. Però aquestes noves dates li treuen lloc a altres funcions que podries fer, o les d’altres companyies.

Des dels micròfons de Ràdio Calella TV, Txell Botey reclama a les autoritats competents que prenguin decisions i es tirin endavant mesures concretes per mitigar les pèrdues i acompanyar els professionals a qui s’ha paralitzat tota l’activitat.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Txell Botey:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *