Joan-Lluís Lluís, autor de “Jo soc aquell que va matar Franco”: «És una venjança literària contra Franco»

joan-lluis lluis

L’autor del Premi Sant Jordi 2017, «Jo soc aquell que va matar Franco», ha explicat que la novel·la és una venjança literària contra Franco i contra els franquistes, tant del passat com de l’actualitat, tot i que no està escrita en clau d’actualitat. La presentació del llibre de Joan-Lluís Lluís va omplir el pati de la Biblioteca Can Salvador de la Plaça.

En declaracions a Ràdio Calella TV, l’escriptor ha afirmat que el cinisme de l’Europa d’avui dia és el mateix que el dels anys 40.

Una venjança literària, és a dir, que no serveix de res, no pot canviar el passat, però és una venjança contra Franco, contra els franquistes d’ahir i contra els franquistes d’avui. Tot és possible en una novel·la. Jo no escric mai les meves novel·les en clau d’actualitat, però com que l’inconscient treballa i posem a les novel·les coses que no sabem que hi posem a vegades, és evident que hi ha coses que es reflecteixen en el moment en que la novel·la està escrita. Per exemple, quan a la novel·la parlo del cinisme als anys 40 de les potències occidentals, no és per fer una al·lusió al cinisme de la Unió Europea del 2017-2018, però és que el cinisme hi és i és el mateix i ha travessat els segles, per tant, qui vulgui veure algunes al·lusions les veurà tot i que jo no he volgut posar-les.

Joan-Lluís Lluís ha explicat que li va resultar difícil escriure la mort del dictador l’any 1944 de forma versemblant i creïble pel lector. Va plantejar diverses opcions, fins que va trobar «la pista correcte».

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a l’escriptor Joan-Lluís Lluís.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat