Josep Maria Granyó: “S’ha demostrat la força de la gent gran, però ens l’hem d’acabar de creure”

El president de l’Espai Caixa de Calella serà un dels representants del col·lectiu de la gent gran del Maresme al Congrés Nacional que es celebrarà el pròxim mes d’octubre. Va ser escollit ahir, amb d’altres 13 delegats maresmencs, en una trobada que va tenir lloc a Mataró i que va servir per definir alguns dels temes que hi traslladaran perquè siguin debatuts i se n’acordin propostes de millora. En declaracions a Ràdio Calella TV, Josep Maria Granyó ha fet una crida als homes i dones de més de 65 anys de la ciutat perquè tinguin una participació activa en la vida pública i a creure en la força que, com a col·leciu, tenen dins la societat actual.

Granyó ha recordat que la gent gran -pensionista- representa el 20% de la població i que, per tant, tenen un pes important en la societat que ha de ser reivindicada. Ha posat d’exemple l’increment de les pensions com una demostració de l’efecte que té la seva protesta, malgrat admetre que aquesta és una de les principals preocupacions del col·lectiu.

Fins no fa massa hi havia un increment del 0,25%, darrerament s’han anat vinculant a l’IPC; però preocupa el 2010 perquè no estan negociats els increments (…) S’ha demostrat la força del pensionista, la tenim però ens l’hem de creure.

El president de l’Espai Caixa ha retret que els governs s’escudin en una falta de recursos per justificar la congelació de les pensions. Ell nega la major, i apel·la a una millor distribució dels recursos.

No és un problema pressupostari ni econòmic, és la distribució de recursos. Enganyen a la gent quan diuen que no hi ha diners per les pensions, el que passa és que s’han de distribuir millor els molts recursos que s’obtenen a través dels impostos.

Una altra preocupació de la gent gran expressada en la precongressual maresmenca fa referència a les prestacions del sistema de salut. Explica que s’hauria de garantir la gratuïtat de tractaments que són fonamentals pel benestar de les persones.

A la nostra edat, que és quan més dificultats i necessitats tenim, l’oida, la boca… que són aspectes fonamentals per tenir una bona qualitat de vida (…) També les llistes d’espera a la salut pública. T’adones que hi ha moltes necessitats i requerim una gran lluita.

En un llistat llarg de preocupacions, que ha reconegut l’ha sorprès a ell mateix, Granyó hi situa també el preu dels lloguers i el fenòmen especulatori que afecta directament a la gent gran.

El sentiment del col·lectiu maresmenc es traslladarà al Congrés Nacional que es celebrarà el 25 d’octubre a Sant Fruitós del Bagès, en el qual també es presentaran dues propostes i un manifest que tindrà seguiment.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *