Joventut Artística buida l’Orfeó

L’esquelet de l’Orfeó en la fotografia que ha publicat Joventut Artística indica que les obres de reparació del paviment de l’equipament cultural estan en marxa. De fet, comencen avui mateix. La previsió és que s’allarguin durant aproximadament tres mesos i això obliga a paralitzar-hi tota activitat – de forma momentània –. El principal damnificat és el Concurs de teatre amateur Premi Ciutat de Calella, en l’any que arribava al seu cinquantè aniversari. La convocatòria i celebració es posposa al 2025.

La reparació del paviment de l’Orfeó no podia esperar per una qüestió de seguretat. Així ho ha indicat Nil Pera, de Joventut Artística, que en declaracions a Ràdio Calella TV ha recordat que se substituirà el terra de fusta que està molt deteriorat per les humitats per una llosa de formigó.

S’ha de fer una llosa de formigó nova perquè el terra de fusta reposa sobre sorra i s’ha anat deteriorant i podrint per culpa de les humitats, i no és segur. Per això l’hem de retirar.

S’aprofitarà la renovació per canviar el pati de butaques, per seients nous. A la sala n’hi ha 224, repartides entre platea i amfiteatre. Les actuals es van comprar de la Sala Cabanyes de Mataró.

Per fer les obres, Joventut Artística ha comptat amb el suport econòmic de l’Ajuntament de Calella, que cobrirà pràcticament la meitat del cost. La previsió és que s’allarguin durant dos mesos i, lògicament, tota activitat queda paralitzada fins que s’enllesteixin. Es reprendrà la programació amb motiu de l’estrena del musical Germans de sang, pel maig; però no s’ha pogut encaixar de cap manera la convocatòria del Concurs de teatre amateur Premi Ciutat de Calella, que es posposa al 2025.

Sí o sí, les obres han d’estar acabades al maig (…) Hem hagut de cancel·lar el concurs per fer les obres i en sap greu perquè s’arribava al cinquantè aniversari. Però vaja, intentarem preparar alguna cosa interessant per l’any vinent.

El Concurs de teatre amateur es celebra durant el primer trimestre de l’any, reunint a les millors companyies del país que porten aquí les seves darreres produccions d’alta qualitat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *