El paviment de fusta del Teatre Orfeó s’està enfosant

Les filtracions d’aigua estan afectant de forma important el terra de fusta de la platea del Teatre Orfeó i posar-hi solució passa a ser una qüestió urgent. Joventut Artística preveu fer-hi obres immediatament després de Nadal, tal com han anunciat Pau Noheras i Míriam Marré, de la junta directiva, en una entrevista al programa LA CIUTAT. Es tracta d’una intervenció d’envergadura que condiciona el programa de representacions dels pròxims mesos, tant “L’Estel de Natzaret” de Ramon Pàmies com “Germans de sang”, que és la seva nova producció musical.

Els representants de Joventut Artística han explicat quina és la problemàtica que s’ha detectat a l’interior de l’equipament teatral, que no és nova, i que obliga a fer-hi una reparació que paralitzarà l’activitat durant setmanes.

La platea és de fusta i el que tenim a sota és sorra. Per les humitats, la fusta s’ha anat podrint i ara estem en un moment molt delicat perquè s’està enfonsant (…) Fem una llosa de formigó i ho aprofitarem per reforçar els fonaments dels pilars perquè en una segona fase hi hagi la possibilitat de fer una segona sala d’assaig al sostre del teatre.

Per aquesta intervenció, Joventut Artística compta amb una subvenció municipal d’aproximadament 25.000 euros, que ajudaria a cobrir pràcticament la meitat del cost de l’obra. La previsió és que s’hi comenci a treballar just després de les funcions de L’Estel de Natzaret, que no es representarà com normalment sinó en una versió recital, sota la direcció de Maria Vives, que no requereix grans muntatges escènics.

Amb les obres de la platea i el problema logístic que implica haver de buidar-la, hem hagut de fer-ne una adaptació (…) Com que la Maria Vies ve del cant coral, al final farem un recital.

La versió recital del text de Ramon Pàmies s’estrenarà el dia de Nadal, el 25 de desembre. Un cop acabades les funcions, començaran les obres amb un termini d’execució que encara no es coneix amb precisió. Seran unes quantes setmanes, amb la condició que l’Orfeó torni a estar disponible de cara el mes de maig. De fet, hi ha data anunciada per a la representació de L’auca del senyor Esteve de la companyia La Puntual de TV3, el dissabte 18 de maig. Abans o després, Germans de sang“, l’última producció musical de Joventut Artística, que ha tancat l’elenc i la setmana vinent començarà els assajos.

Per als preparatius, han comptat amb la col·laboració de Ricard Reguant, qui va ser el director de l’exitós musical representat a mitjans dels anys 90 amb Àngels Gonyalons i Roger Pera.

 

Ens vam posar en contacte amb Ricard Reguant i ens han cedit les bass instrumentals, a través de les quals treballarem l’obra.

Gerard Torruella es posa al capdavant de la nova producció musical de Joventut Artística que s’estrenarà la primavera del 2024.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *