Data en l’aire per a les eleccions catalanes a les que hi podran votar 13.072 calellencs i calellenques

ple meses00000000

A l’espera que el TSJC confirmi si ratifica o no la suspensió del decret d’ajornament de les eleccions al Parlament de Catalunya, i en previsió que es puguin celebrar finalment el 14 de febrer, aquest matí l’Ajuntament de Calella ha celebrat d’urgència el ple del sorteig de les meses electorals. Era l’últim dia del termini per designar les persones que actuaran de president i de vocals a les taules que hi haurà en els tres col·legis que s’habilitaran perquè la ciutadania pugui exercir el seu dret a vot. És una de les novetats: en comptes de cinc seus n’hi haurà tres perquè s’ha demanat no utilitzar espais educatius. 13.072 calellencs i calellenques podran votar per decidir la composició del Parlament de Catalunya de la XIII legislatura. El procés, com gairebé tots els àmbits de la vida, també s’han vist alterats per la pandèmia.

El cens electoral per als comicis catalans el formen 13.072 calellencs i calellenques que podran exercir el seu dret a vot i escollir la composició del futur Parlament de Catalunya o el 14 de febrer o el 30 de maig. Se sabrà en les pròximes hores.

Hi haurà els mateixos districtes i les mateixes taules, però repartits en només tres col·legis electorals. Dos d’ells s’estrenen com a espais de votació: l’Hotel Amaika acollirà el dispositiu que hi havia a l’Escola Pia i a la Biblioteca, en total 5 taules; mentre que l’Hotel Volga s’habilitarà en comptes de l’Escola Freta, amb les seves corresponents 5 taules. No es toca la seu de la Fàbrica Llobet-Guri, on s’hi col·locaran les 9 taules que tradicionalment hi ha hagut.

Les persones designades per sorteig informàtic perquè siguin membres de les meses rebran la comunicació oficial en els pròxims dies. En previsió d’un augment de les al·legacions, avui s’han escollit fins a 9 suplents per a cada titular. Aquesta era l’explicació que donava la secretària municipal, Maria Mercedes Mena.

Escollirem 7 suplents més, en total 9, per no haver de repetir el Ple cada vegada que s’accepti una al·legació.

Els membres de mesa, titulars i suplents, disposen d’un termini de 7 dies naturals a partir de la notificació per a presentar al·legacions davant l’Ajuntament de Calella o la junta electoral de zona d’Arenys de Mar. S’acceptaran automàticament les d’aquelles persones que tinguin a partir de 65 anys.

S’han inclòs al sorteig totes les persones del cens de fins a 70 anys, però les de 65 anys o més, només en notificar l’edat, s’acceptarà la seva reclamació. Als de 60 anys, si tenen cap altre motiu, ho resoldrà la junta electoral de zona.

Han quedat exclosos del sorteig les cinc persones empadronades a Calella que concorreran a les eleccions. Són l’alcaldessa Montserrat Candini i Irene Vila (PDeCAT), Josep Maria Juhé (ECP), Núria Freixas (CUP) i Guillermo Gomis (Cs).

Durant la sessió extraordinària i d’urgència, la secretària de l’Ajuntament ha fet menció al darrer protocol anti-covid que ha preparat la Generalitat de cara a les eleccions. S’aconsella reservar les primeres hores de votació per a les persones de risc i les últimes, perquè hi vagin les persones contagiades o en aïllament.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *