Junts per Catalunya presenta quatre esmenes per Calella al Pressupost General de l’Estat

Josep Lluís Cleries, portaveu de Junts per Catalunya al Senat, va participar ahir al cicle de diàlegs que organitza l’agrupació local del partit. Sota el nom «els comptes clars» el senador va confirmar que han presentat quatre esmenes dins els pressupostos generals de l’Estat per Calella, entre les quals destaquen els 4 milions d’euros per poder fer l’aparcament de l’Hospital Sant Jaume, indispensable per l’ampliació d’aquest.

Junts per Catalunya ha presentat quatre esmenes dins el Pressupost General de l’Estat per Calella. Des del partit han volgut incloure una partida de 4 milions per poder fer l’aparcament de l’Hospital Sant Jaume, que permeti l’ampliació d’aquest. A més, es volen destinar 1 milió d’euros a la museïtzació del jaciment del Roser Mujal, i un altre per poder tirar endavant el projecte dels habitatges socials a Calella, així com una aportació per l’associació Miquel Valls.

Quatre milions per l’aparcament que és clau per l’ampliació de l’Hospital Sant Jaume, 1 milió per fer tota la museïtzació del jaciment del Roser Mujal i un altre milió per tot el tema d’habitatges socials. També una aportació per l’associació Miquel Valls.

Aquestes quatre esmenes formen part d’un total de 499 que ha presentat el partit. Des de Junts volen donar una empenta als autònoms i a les petites i mitjanes empres, així com als ajuntaments, que estan patint els estralls de la crisi.

Des de Junts per Catalunya hem presentat 499 esmenes, una quantitat important. En vull citar dues importants a nivell general, que són un fons de 10.000 milions d’euros per petites i mitjanes empreses i autònoms per la situació que estan patint, que a més a Catalunya tenen una gran importància per l’economia. També un fons pels ajuntaments de 6.000 milions per tot el que fa referència a l’augment dels costos de l’energia, perquè els pavellons, les piscines, els centres culturals… estan disparant la factura dels ajuntaments i es troben en una situació difícil.

Cleries es va mostrar molt crític amb els pressupostos presentats, titllant-los «d’engany». Segons informa el portaveu, cada any donen una xifra molt elevada, però a l’hora de la veritat, queda molt lluny del que prometen.

A Madrid el que més practiquen és l’engany. Aquests pressupostos són un engany, perquè cada any ens donen una xifra, que és molt maca, i la gent s’emociona, però després la realitat queda molt lluny d’això. La prova és que l’any passat es va executar un 36% de tot el que hi havia promès a Catalunya. Ara diuen que donaran 900 milions perquè el gestioni la Generalitat, però el que no diuen és que són tots d’obres que estan per fer i que, de moment, els diners els haurà d’avançar la Generalitat. Sempre fem unes negociacions que crec que a alguns els hi vindria bé fer algun curs.

Amb tot, des de Junts, esperen que aquestes esmenes «arribin a bon fi», ja que creuen que són plantejaments «realistes i de màxima necessitat» per la conjuntura social i econòmica actual.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *