“L’1 d’octubre votarem com sempre ho hem fet”

ACTE ANC RIGAU

La diputada republicana de Junts pel Sí, Magda Casamitjana, va recalcar ahir en un acte públic a la plaça de l’Església de Calella que el referèndum d’independència reuneix totes les garanties jurídiques. Va explicar que hi haurà una Sindicatura Electoral que s’encarregarà d’organitzar i supervisar tot el procés i que hi hauran observadors internacionals que donaran fe de la legalitat i la transparència de les votacions. Per tant, va assegurar, el Parlament de Catalunya tindrà una llei perquè els catalans puguin exercir el seu dret com ho han fet sempre.

En l’acte organitzat per la territorial local de l’ANC-Calella per la Independència amb el suport d’Òmnium Montnegre, Casamitjana va insistir que el referèndum s’empara en la legalitat internacional subscrita també per l’Estat espanyol. “Per tant, dins la Constitució també hi cap el nostre referèndum”, va assegurar la diputada.

Va explicar que l’única diferència amb processos anteriors és que l’Estat hi està en contra i que a les paperetes hi haurà tres llengues, a més del català i el castellà, també l’occità. I que el resultat serà vinculant i, per tant, l’endemà canviaran les coses: “Si surt que sí, al cap de 48 hores, el Parlament de Catalunya declararà la independència. Si surt que no, al matí quan tinguem els resultats, el president de la Generalitat, convocarà autonòmiques”.

I dins aquesta normalitat sobre la qual instistir, també va fer referència als espais de votació. Va assegurar que els ajuntaments cediran els col·legis electorals tradicionals, també aquí a Calella. “No s’ha de témer res. Si hi ha alcaldes que tenen por o no ho tenen clar, igualment hi haurà espais per votar, encara que aquí a Calella no tindreu cap problema perquè tindreu els locals de sempre, així ens ho ha trasmès l’alcaldessa. Serà amb la normalitat del món, amb la Policia Local i els Mossos d’Esquadra intenant que sigui el dia molt tranquil”, va garantir.

Un discurs que va esperonar al públic, que va respondre amb aplaudiments a la intervenció de Magda Casamitjana, posterior a la que va fer la seva companya de Grup Parlamentari de Junts pel Sí i exconsellera d’Ensenyament, Irene Rigau. Amb els de la CUP van registrar ahir dilluns la llei del Referèndum que es començarà a tramitar el 19 d’agost.

“Tots els diputats de Junts pel Sí i la CUP hem signat la llei, ens hem fet una foto individual per si ens volen buscar, i arribarem fins el final, ho tenim claríssim, tant els grups parlamentaris com el govern. Però necessitem que vostès també hi estiguin darrera, va recalcar Casamitjana.

L’acte que les va convocar a les dues va reunir a la plaça de l’Església, en horari solapat amb el Ple Municipal, unes 300 persones.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *