Les festes locals del 2018

Imatge d’arxiu

Seran el dissabte 16 de juny, Festa Major de Sant Quirze i Santa Julita, i el dilluns 24 de setembre, l’endemà de la Festa Major de la Minerva. La proposta per fixar les festes locals de l’any 2018 va ser aprovada per unanimitat.

I l’Ajuntament Calella ha acordat un any més donar suport al Correllengua, amb l’única oposició del PP. Aquesta iniciativa promoguda per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana, retrà homenatge a l’artista Lola Anglada, coincidint amb el 125è aniversari del seu naixement. Es recordarà així el compromís de la il·lustradora i narradora infantil amb els valors cívics, democràtics i catalanistes, i el seu esperit feminista.

El tinent d’Alcaldia de Ciutadania i Cultura va fer lectura de la proposta d’acord plenari, en què destacava la voluntat del Correllengua de treballar perquè el català sigui llengua vehicular i comuna, i una eina d’integració social. “Atès el compromís amb la llengua catalana que sempre ha caracteritzat Calella, es proposa donar suport al Correllengua com a instrument reivindicatiu de la societat a favor de la plena normalització de l’ús social de la llengua arreu dels territoris de parla catalana i a favor de la seva unitat. I donar suport a les entitats que organitzaran el Correllengua i aportar la infraestructura pel desenvolupament de les activitats”, va exposar Arnijas fent lectura de la proposta d’acord.

A Calella, el Correllengua l’organitza una comissió d’entitats i se celebra normalment a mitjans del mes d’octubre. Aquest any, l’acte inicial tindrà lloc a Tiana, la població maresmenca on Anglada hi va passar molts estius.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *