La cercavila dels gegants i els trabucaires acompanyen les autoritats a la missa de Festa Major

Una cercavila dels Gegants i Grallers de Calella i dels Trabucaires del Renaixement han servit per iniciar els actes de la Festa Major de la Minerva d’aquest dissabte. En Quirze i la Minerva han recorregut diferents carrers acompanyats de tot el seguici de la colla de geganters. També ho han fet els membres de l’Associació Cultural Mare de Déu del Roser al so potent dels seus trabucs que han llançat trets a l’aire per recordar-nos que estem de festa major. La missa de Festa Major ha estat concelebrada i ha inclòs el ball dels gegants de la ciutat.

 

IMG_3815Com mana la tradició, els gegants i els trabucaires han escortat les autoritats des de la plaça de l’Ajuntament fins a la plaça de l’Església. Ho han fet enmig dels calellencs i també dels molts turistes que ens visiten i que han aprofitat els seus dispositius per captar una imatge i record d’una de les nostres tradicions.

L’església ha acollit la missa de Festa Major que ha estat concelebrada i presidida per mossèn Cinto Busquet. Durant l’homilia, el responsable de la parròquia calellenca ha recordat que davant els moments difícils que viu el país, els cristians han de ser ferms i defensar els valors de la democràcia. Ha dit que ja són més de 400 els preveres de Catalunya que s’han sumat al manifest de suport al referèndum. Ha defensat els valors de la doctrina social de l’Església que parlen, entre altres, del respecte a la diversitat i la pluralitat d’opinions. Tot i no posicionar-se, mossèn Cinto Busquet creu que l’Església defensa que la gent pugui votar amb total normalitat i expressar la seva opinió a través de les urnes.

IMG_3819Per primer cop durant la Festa Major, els gegants han fet el seu tradicional ball just darrera del presbiteri de la parròquia. Mossèn Cinto Busquet ha rebut un fort aplaudiment per part dels fidels en el seu primer aniversari com a responsable de la parròquia. Recordem que ara fa just un any que mossèn Cinto Busquet va arribar a la ciutat per fer-se càrrec de la parròquia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat