La cervesa “L’ermitana” es presenta dissabte a Sant Andreu de l’Arboceda

La cervesa ja ha estat present a fires cerveseres com la Carpe Birrem de Puigcerdà

És una idea dels Amics Escoltes Montnegre, que pretenen donar un impuls a la venda d’aquesta cervesa, creació de la cervesera «La Montnegre» i que dóna 20 cèntims de cada ampolla venuda a la reconstrucció d’aquesta ermita, propietat de l’entitat calellenca.

Aquest dissabte es presenta la cervesa L’Ermitana, i l’acte es fa justament a l’indret que li dóna nom, l’ermita de Sant Andreu de l’Arboceda. Un dels creadors de la cervesera «La Montnegre», Pere Badalló, ha explicat que es vol aprofitar la jornada per fer un vermut, presentar la cervesa, i aconseguir fer uns diners per a la reconstrucció de Sant Andreu. “Per aconseguir que hi hagi més ingressos per la rehabilitació de l’ermita i poder-la tenir tard o d’hora acabada, van proposar-nos fer un vermut, tot organitzat per l’associació, i la cerveseria hi venem aquestes cerveses, aprofitem per fer una mica de presentació, ja que es fa a l’indret de Sant Andreu de l’Arboceda“.

13592171_286476291742248_4524561519554698954_nLa cervesera demana que qui hi vulgui asssitir s’inscrigui a través d’un formulari a la web dels Amics Escoltes, per tenir una idea de quanta gent hi anirà i no fer curt de cervesa. El vermut tindrà un preu de 5€ pels assistents i d’aquests diners una part es destinarà a l’ermita, que en aquest cas seran més que els habituals 20 cèntims de cada ampolla. Així ho ha indicat Pere Badalló: “Nosaltres els deixem la cervesa a un preu molt reduït pels Amics Escoltes, de manera que el benefici serà molt més alt, no només seran aquests 20 cèntims, perquè els venem la cervesa gairebé apreu de cost perquè la diferència que tinguin -sumat amb el vermut- sigui molt més benefici. D’aquesta manera nosaltres com a cerveseria hi guanyem extremadament poc, perquè els marges són molt ajustats, i en canvi aquí qui té beneficis són els Amics Escoltes. Perquè per nosaltres això de la cerveseria és més aviat un hobbie que no pas una empresa on hi vulguem guanyar diners, no n’hi estem pas guanyant gaires, però si podem ajudar a la reconstrucció de l’ermita nosaltres estem encantadíssims“.

El segon lot de cervesa l’Ermitana està a punt d’acabar-se i abans d’arribar a finals de setembre la cerversera traurà el tercer lot, amb més ampolles que els dos primers per la bona rebuda que està tenint aquesta cervesa a la ciutat, segons ha dit Pere Badadlló.

Els Amics Escoltes Montnegre aniran ben d’hora dissabte a l’ermita i faran un dels habituals camps de treball per seguir rejuntant la paret amb morter de calç tradicional, arrencant alguna soca que encara queda per retirar i seguir amb la neteja forestal que hi estan fent. El camp de treball acabarà més d’hora del normal i cap a les 12 del migdia començarà el vermut amb cervesa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *