Calella estrena Oficina d’Habitatge, nova i amb més serveis

oficina

És un projecte en col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Pol de Mar i amb una vocació de donar servei a més pobles de la comarca.

oficina2La nova oficina d’habitatge està situada a la Plaça Vicenç Ferrer, i incorpora els serveis que ja oferia l’Ajuntament, els que ofereix la Fundació Habitat Solidari i un nou servei  com és el Servei d’Intermediació Hipotecària (SIDH) de la Diputació de Barcelona, a més dels serveis i convenis amb l’Agència d’Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

El tinent d’Alcaldia de Política d’Habitatge, Josep Torres, ha explicat el ventall de serveis que ofereix ara l’Oficina d’Habitatge. “Jo diria que hi ha quatre potes que són les que tirarem endavant, unes que ja funcionaven i unes altres de noves. Una primera pota és la informació en polítiques d’habitatge -que ja ho estàvem fent-; una segona pota són les ajudes a l’habitatge, que les potenciarem; després hi ha la part tècnica, que no es feia (com cèdules d’habitabilitat, revisió d’edificis, etc..) i ara es farà; i la darrera pota -i per això diem que és una oficina integra- és la de la inclusió, que ja s’estava fent i que nosaltres tenim un model d’èxit com és la Fundació“.

El tinent d’alcaldia de Recursos Interns, Jordi Sitjà, ha explicat que el nou espai ja havia estat municipal però el va adquirir un particular que ara no ha pogut pagar la hipoteca i estava en subhasta pública per part del banc. Sitja ha fet èmfasi en el fet que ara la Fundació Hàbitat Solidari actua des d’aquest nou espai i ja gestiona 65 pisos, amb possibilitats de gestionar-ne encara més. Sitjà: “La Fundació continua tenint recorregut, i des d’aquí faig una crida a que la gent que té habitatges ens faci confiança a que els hi puguem gestionar, i també obrim aquestes portes a un tipus de demandant que ha de poder entendre que no necessàriament ha de passar per l’àrea de política social, sinó que la Fundació pot rebre les demandes de persones que tingui una feina i amb un nivell d’ingressos que s’estiguin guanyant la vida però que se li fa difícil accedir al mercat ordinari. Aquí te les portes obertes perquè a la Fundació el podem ajudar, com gent jove, gent que ara viu sola, i el podem tutelar“.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha comentat el caràcter social que s’ha volgut donar a la nova Oficina d’Habitatge, que té l’objectiu de créixer amb les persones, per acompanyar-les i resoldre les seves necessitats davant dels problemes amb l’habitatge. Candini: “Res ens farà enrere a donar resposta a les necessitats de la gent. «amb les persones» vol dir aixecar la persiana amb aquesta actitud, i avui aixequem la persiana d’una Oficina d’Habitatge que té l’esperit, els instruments i les eines, i els professionals que ens acompanyen avui aquí, per de debò poder donar resposta a les problemàtiques, a les necessitats, a les inquietuds, a la informació i a acompanyar”.

L’oficina neix amb la vocació de servei supramunicipal i, en aquesta primera fase, compta amb la participació de l’Ajuntament de Sant Pol de Mar. La seva alcaldessa, Montserrat Garrido, ha dit que ara Sant Pol ja pot donar serveis d’habitatge, encara que sigui a Calella. En aquest sentit ha dit que ja és el tercer conveni que signa amb l’Ajuntament de la nostra ciutat i se n’esperen més, amb la voluntat de seguir compartint serveis entre els dos pobles. “Fins ara l’Ajuntament de Sant Pol l’únic que podia fer era donar informació i adreçar la gent que ho necessités cap al Consell Comarcal. Ara no serà així. Ara podran gaudir d’un ventall de serveis, en un lloc molt amable com és aquesta plaça, i a tocar de la vila, ja que Sant Pol és a tocar de Calella tant en tren com caminant“, ha dit Montserrat Garrido.

La nova oficina d’Habitatge està situada al costat de l’Oficina d’Atenció Ciutadana de la Policia Local.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat