La Colla de Geganters i Grallers presenta l’Esbojarrada

Després de l’èxit de la Cercavila Nocturna de l’any passat, la Colla de Geganters i Grallers de Calella presenta la primera edició de L’Esbojarrada!, que el pròxim 22 de setembre a la nit arrencarà des de la plaça de l’Església amb l’acompanyament musical de la xaranga Bufant Fort Street Band. Ferran Negre, organitzador i membre de la colla gegantera, ha explicat el perquè han triat aquest nom.

Per fer-ho identitari vam dir, posem-hi un nom que la gent sàpiga que l’Esbojarrada!, és la cercavila nocturna de Calella. Podem trobar altres llocs on hi ha cercaviles d’aquestes; la Nocturna d’Arenys, que és de les més pioneres, i a Vilassar hi ha la Geganit. Com que cadascuna té un nom concret, vam dir, en posen un a la de Calella i així la gent ho sabrà. Vam estar pensant amb alguna cosa relacionada amb festa de nit, que això és un punt extra, i vam dir, és una cercavila més boja del normal perquè hi ha més festa, i va sortir aquest nom que va semblar bé a la primera.

Una pas més de l’entitat calellenca que busca cridar l’atenció del jovent perquè s’involucrin més en tot el que a veure amb la cultura popular i la preservació de les tradicions. Justament aquest és el tema del treball de recerca de batxillerat del Ferran, que ha estudiat la manera de fer-ho possible.

Jo per fer aquest TDR he fet un apartat de les entitats de Calella on he preguntat a diverses entitats, com els Udols de Foc, els Castellers del Maresme, ATSOC i a Joventut Artística, per saber quants joves hi estaven associats i hi participaven. I n’hi ha pocs per la quantitat de socis que tenen aquestes entitats. Després d’aquest estudi seria oportú que les entitats vulguin crear noves activitats per cridar l’atenció del jovent.

Un estudi que li ha servit per adonar-se que hi ha poc jovent interessat a formar part de les entitats culturals; ell mateix diu haver-ho vist amb alguns dels seus amics, que mostren molt poc interès per la cultura popular. Negre diu que cal innovar i fer coses que cridin l’atenció.

Jo que des de ben petit formo part dels gegants i alguna altra entitat cultural, m’he adonat que no hi ha molt joves a les entitats culturals, i parlant amb amics meus veia que hi ha desinterès en forma part d’aquestes entitats culturals de Calella i vaig dir, una manera seria innovar a les entitats i amb les tradicions per cridar l’atenció al jovent, i que no només s’apuntin; que vinguin a l’Esbojarrada que és quelcom diferent. Vaig fer un estudi dels joves de Calella que no són gaires.

Segons l’estudi que ha fet el Ferran Negre, els joves representen el 10% de la població a Calella. Un factor que per ell és determinant.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *