La commemoració del Dia Internacional de les Dones a Calella

Cartell de la campanya "Ets feminista" del Departament d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya

“La nostra lluita és constant. Lluitem per eliminar estereotips, la discriminació laboral i salarial, contra la violència masclista, però sobretot per construir un canvi de paradigma amb la mirada posada en la plena igualtat d’oportunitats entre dones i homes”. Aquest és un fragment del manifest institucional del 8M que l’advocada Marta Lluís llegirà aquest dimecres a la Plaça de l’Ajuntament, en una dels actes de l’extensa programació a l’entorn del Dia Internacional de les Dones que ha preparat l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Calella en col·laboració amb diverses institucions i entitats locals. S’hi ha donat el tret de sortida, aquest passat cap de setmana, amb la inauguració de l’exposició comissariada per l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació sobre la incidència de la cultura audiovisual en la modulació de les experiències de les sexualitats.

EN ESCENA 20230307L’exposició En escena. Mirades femenines sobre la representació de les sexualitats a la cultura audiovisual es podrà visitar fins el 19 de març a la biblioteca municipal. Davant les estadístiques que confirmen l’increment del consum de la pornografia entre la població més jove, aquesta exposició aplega un conjunt d’exemples, procedents de creacions artístiques feministes, que poden esdevenir eines útils per a un abordatge del treball educatiu i social en relació amb la representació de les sexualitats.

La programació del 8M a Calella viurà demà dimecres el dia central de la commemoració, amb activitats a l’Espai Jove, a la biblioteca municipal i la il·luminació simbòlica del Far i l’edifici de l’Ajuntament de color lila. A la Plaça de l’Església es llegirà el manifest institucional, que enguany fa èmfasi en la necessitat de mantenir viu el moviment feminista per acabar d’erradicar les desigualtat i desmuntar les conductes hostils com l’assetjament sexual, la violència i la discriminació contra les dones.

A l’Espai Jove es farà un taller de defensa personal i a l’Espai Mercat una trobada de dones africanes; a l’Auditori, la presentació del Servei d’Informació i Atenció a les Dones i un taller d’autoestima i empoderament personal. A més, durant tot el mes de març, a la biblioteca municipal hi haurà un aparador cultural sobre les darreres publicacions més importants al voltant del món de les dones, amb un apartat especial sobre la menopausa.

Consulta totes les activitats previstes, dia i hora, clicant aquí.

8M 1 20230307 8M 2 20230307 8M 3 20230307

Novena edició de la Marxa de la Dona Treballadora

L’Associació per a la Promoció de la Dona Treballadora torna a comptar amb la complicitat de Calella Marxa, Oncolliga i l’Associació Dones de Calella per a l’organització de la tradicional marxa del 8M, que tindrà lloc aquest diumenge 12 de març.

La sortida es farà a les nou del matí des del Monument a La Sarda, al Passeig Manuel Puigvert. La inscripció es pot fer anticipadament a la seu de l’associació, al número 173 del carrer Església), a canvi d’un donatiu de 6 euros. Tots els beneficis es destinaran al finançament dels seus projectes de capacitació laboral per a dones.

A més del dret de participar a la marxa, la inscripció inclou l’esmorzar i un obsequi commemoratiu.

calella marxa 8m 20230307

Calella Marxa ha mostrat el seu suport a la commemoració i la revindicació de la jornada feminista amb la creació d’un mosaic fotogràfic dels seus socis i sòcies vestint una peça de color lila, que simbolitza el moviment. L’any passat, ho van fer visible amb la creació d’un gran llaç humà al Passeig de Garbí.

Exercita’t pel 8M

El gimnàs Cise s’adhereix a la commemoració del 8M amb una proposta novedosa: sortir al carrer per fer exercici. La idea és aplegar el màxim de dones possible per a les dues classes a l’aire lliure que han previst fer aquest dimecres a la tarda a la Plaça de l’Església: una sessió de shabam (balls) amb Aurora Marlet i una de functional trainning amb Jose López i Jordi López. Ho explica Ariadna González, del gimnàs Cise.

Són 45 minuts de ball que combinen tots els ritmes, s’assembla al zumba però més divertit. A sobre, t’ajuda a tenir confiança i seguretat. Després, farem classe de functional training, en la que se segueix un circuit d’exercicis. Permet tonificar el cos, estar més fortes.

L’únic requisit per participar-hi és tenir ganes. Cal portar roba còmode i calçat esportiu, i aigua per hidratar-se.

Des del gimnàs també promouen una caminada familiar pels voltants de Calella – amb recorregut encara per definir –, oberta a tothom, que tindrà lloc aquest dissabte 11 de març. La participació és gratuïta però es demana una inscripció prèvia, a les mateixes instal·lacions, perquè s’obsequiarà tots els participants amb una samarreta.

Sortirem del gimnàs Cise a les vuit del matí. Poden afegir-s’hi homes i dones, i obsequiarem a tothom amb una samarreta nostra.

És la primera vegada que el gimnàs Cise suma a la programació de commemoració del 8M a Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *