La Comunitat Feminista i Calella Acull defensen l’acollida dels menors estrangers i reclamen més suport de l’administració

Comunicat crític de la Comunitat Feminista i Calella Acull amb la gestió que s’està fent de l’acollida als menors migrats i de com va funcionar el Protocol d’Agressions Masclistes en el cas de la nena de 10 anys, veïna de Pineda de Mar, que ha denunciat un extutelat per una agressió sexual que hauria tingut lloc dissabte passat a la platja de Calella. Les dues entitats han emès un comunicat en què expressen la seva total condemna cap a qualsevol tipus d’abús o agressió i fan arribar el seu suport a la víctima i a la seva família. En tot cas, conviden a fer una reflexió profunda sobre l’ús que s’ha estat fent de les xarxes socials i el perill de vulnerar la privacitat i la integritat dels menors.

En declaracions al programa La Ciutat, Ariadna Llamas, de Calella Acull, ha explicat que en el moment que van tenir coneixement dels fets -a través de les xarxes socials- es van posar en contacte amb l’investigat i el van acompanyar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra, al cap de 24 hores.

El vam acompanyar amb una companya. En conèixer la notícia ens vam ficar en contacte amb el noi en concret que estava identificat com agressor i vam preguntar-li què havia passat. En tot moment va negar els fets però nosaltres en veiem en l’obligació d’acompanyar-lo perquè hi havia una denúncia al darrera, i si realment no havia fet res doncs que ho testifiqués i es porti el procediment com normalment es porta jurídicament.

Llamas ha explicat que tenien contacte amb el menor perquè és un dels joves en situació de carrer per als quals diumenge passat van organitzar una recollida de roba d’abric. Contràriament al que s’ha anat explicat en els últims dies, la membre de Calella Acull ha afirmat que és un extutelat que es va escapar del centre d’emergència de l’Hotel Marisol. Atribueix la confusió a una desactualització de la base de dades dels Mossos, que ara estan investigant el cas.

És un extutelat de Calella. El que passa és que la base de dades dels Mossos no estava actualitzada quan vam anar a fer l’acompanyament. Mossos ens va dir dades errònies i nosaltres els vam informar que no, que l’últim centre en el qual havia estat era de l’Hotel Marisol.

El menor investigat pel presumpte abús sexual a la nena de 10 anys està ingressat en un centre de Barcelona, en règim de llibertat vigilada, i amb una ordre d’allunyament.

Segons Calella Acull és un dels joves que està en situació de carrer, entre Calella i Pineda. Expliquen que el grup estaria format per 14 nois. Davant d’això, reclamen als ajuntaments que s’impliquin en el seu seguiment.

Aquests nois tenen moltes necessitats no cobertes. Nosaltres en el nostre temps lliure estem fent la feina d’educadores de carrer i ens trobem desbordades. I ni l’Ajuntament de Calella, que fa comunicats en favor de l’acollida però després els desatenen, ni l’Ajuntament de Pineda fan res.

Des de Calella Acull es lamenta que Eduvic, la cooperativa que ha gestionat el centre de l’Hotel Marisol, no atengués a les propostes que se’ls va fer per impartir-los tallers preventius i d’educació sexual.

En el comunicat conjunt amb la Comunitat Feminista defineixen el cas que s’està investigant com un “fet aïllat” i alerten del perill que reactivi el discurs racista i xenòfob.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *