La grip complica la situació a Urgències

El servei d’Urgències de l’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella ha vist incrementada la seva activitat ja de per si molt carregada amb l’increment de casos del virus de la grip.

Tot i que aquí no parlen de saturació, la doctora Emília Cortés, cap del servei d’Urgències en funcions de l’Hospital de Calella, sí que destaca un increment considerable de la feina dels professionals. “Estem una mica pitjor que habitualment, però la tònica general d’Urgències -ja ho saben usuaris i metges- és estar sempre a tope. I ara amb aquesta epidèmia estem una mica més plens“.

La majoria dels serveis d’Urgències dels hospitals públics catalans es troben aquests dies saturats amb la irrupció del virus de la grip. Des del serveis sanitaris recorden que si no hi ha cap complicació afegida, per una grip no cal anar a urgències. Cortés: “La grip són 5-7 dies de febre, dolor a tot el cos i mal de coll, amb tos. Això no necessita altre tractament que paracetamol, molts líquids, i algun antitussigen. Quan es complica més enllà d’aquests dies, o s’allarga la febre, o hi ha insuficiència respiratòria -ja sigui per ser malalt de base amb asma o bronquitis crònica, o sense ser malalt de base- llavors si que convé anar directament a urgències“.

Les demores a urgències poden incrementar-se aquests dies en pacients poc greus, i també hi ha més demora en poder pujar a planta si han de quedar ingressats.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Emilia Cortés, emesa a l’Info Migdia

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat