La Comunitat Terapèutica del Maresme obrirà un nou centre de formació i salut mental a Calella

IMG-6411

Invertirà gairebé mig milió d’euros a la reforma d’una gran finca del carrer Bruguera, dels números 170 a 174. El director de la Comunitat Terapèutica del Maresme ha explicat que donarà atenció a pacients de la zona de l’Alt Maresme, i ha recalcat la necessitat de lluitar contra l’estigmatització de les malalties mentals.

“S’instal·larà un centre d’atenció a persones amb patiment psíquic per atendre-les correctament i per elaborar un projecte de vida perquè puguin fer una vida normalitzada; tindrà aquesta doble funció”, ha explicat el doctor Guillem Homet.

La Comunitat Terapèutica del Maresme invertirà a l’entorn del mig milió d’euros en la rehabilitació i adequació de la finca del carrer Bruguera, i des d’on es prestarà atenció als pacients que els arriben per derivació dels metges de capçalera. La previsió és que les obres s’allarguin pocs mesos. “Esperem que cap al juny-juliol es pugui inaugurar l’espai”, ha anunciat.

En una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV, el doctor Homet ha insistit en la necessitat d’alliberar els malalts mentals de l’estigma que els acompanya. Aquest és justament també el missatge de la campanya Parlem Obertament que promouen diverses associacions i entitats del país.

“Creiem que el malalt mental és una persona violenta, irresponsable, imprevisible i incapaç de fer coses. Tots aquests prejudicis fan que acabin sent discriminades. Lluitar contra aquest estereotip és molt important perquè sinó les possibilitats que aquestes persones acabin normalitzant la seva vida és molt complicat”, ha advertit.

El director de la Comunitat Terapèutica del Maresme apel·la a un ampli consens social, especialment a nivell laboral i també mèdic, per aconseguir la plena normalització de les malalties mentals.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *