“Volia provocar-me perquè jo l’agredís a ell”

Font: @CasesPau

Bernat Villaronga va ser agredit diumenge a les dues de la tarda al Passeig Marítim de Pineda de Mar, quan tornava a casa en bicicleta després d’haver participat a la marxa groga en suport dels líders socials i polítics que estan empresonats o a l’exili, i de les seves famílies. Va treure el mòbil per fotografiar un home que anava traient els llaços grocs que els manifestants havien anat deixant al seu pas, i aquest va reaccionar amb insults i de forma violenta, manant-lo fins i tot. En una entrevista a l’Info Migdia ha explicat que se li va abraonar a sobre per treure-li el telèfon i que no va tenir opció de fugir.

És un dels vídeos que s’ha fet viral en les últimes hores. El protagonitza Bernat Villaronga, un veí de Pineda de Mar que va participar a la marxa groga que, de forma simultània es va fer ahir a Calella i al seu poble. Va patir una agressió que, hores d’ara, no sap si denunciarà. “Tal i com està el tema de la Justícia ara mateix encara acabaré jo a la presó, encara resultarà que jo l’he incitat. Fixi’s la meva incertesa”, ha dit.

En una entrevista a l’Info Migdia, ha explicat com van anar els fets. En un primer moment, quan l’home s’adona que treu el mòbil per capturar que treu els llaços, es dirigeix cap a ell cridant “maricón” o amenaçant-lo amb “te voy a dar dos hostias y te las daré”. Després li ordena que marxi. “Fins i tot vaig arribar a pensar que seria un policia, no municipal, perquè deia: ‘circule’. I això és propi d’una autoritat que està per damunt teu”, ha afegit.

El vídeo que el seu fill va compartir a través de les xarxes socials, a mode de denúncia pública, i on es veu que l’home porta una bandera espanyola a la solapa, s’acaba quan se li tira al damunt per prendre-li el mòbil. És en aquest moment quan l’agredeix.

“Al final m’empeny, que quan es talla la comunicació. Hi ha un moment en què jo dic ‘marxo’ i se’m posa agressiu. Després he arribat a pensar, quan he mirat el vídeo amb calma, que la seva intenció era provocar-me perquè jo l’agredís a ell, sinó no ho entenc”, ha conclòs.

Bernat Villaronga ha dit que acceptaria les seves disculpes, si li oferís.

Els fets es van fer públics a partir d’aquesta piulada.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *