La comunitat ucraïnesa de Calella continua amb la recollida de productes de primera necessitat

Crides a col·laborar amb la població ucraïnesa que està patint els efectes de la guerra declarada per Rússia i que, pel moment, ha causat centenars de morts i milers de ferits, sobretot de civils; i una onada migratòria de milions de persones que fugen de la barbàrie. La comunitat que viu a Calella ha decidit continuar amb la recollida de productes de primera necessitat i roba d’abric, que recalquen ha de ser per als homes que s’han quedat a defensar el territori, seguint així amb les indicacions del Consulat d’Ucraïna a Barcelona. L’ajuntament els ha facilitat la carpa que s’instal·larà fins divendres, cada tarda, a la Plaça de l’Església, de 17 a 20.30h.

A la carpa recullen conserves d’aliments en llauna (no pots de vidre), paquets de pasta i altres no caducs, com la xocolata i els fruits secs. També medicaments de primers auxilis, locions per a cremades, analgèsics i parafarmàcia infantil. I roba tèrmica per a homes (mitjons, samarretes interiors…), a més de mantes i sacs de dormir.

Vadym Soloninkin, que s’encarrega de la recollida, ha explicat a La Ciutat que segueixen les indicacions del Consulat d’Ucraïna a Barcelona. Que tot el material s’ha de portar als punts que s’han habilitat i, des d’allà, s’enviaran al país. No tenen vehicle de transport i fa una crida perquè alguna persona o empresa els doni un cop de mà.

Ara mateix no tenim vehicle i necessitem un servei per transportar a Barcelona tot el material que recollim. El quan ja ho acordarem.

Ja s’ha fet una primera entrega del material recollit a Calella, però donada l’evolució de la guerra, s’ha decidit mantenir la crida almenys fins divendres.

Soloninkin ha parlat de l’angoixa que viuen els seus compatriotes ucraïnesos i com, des d’aquí, viuen aquests moments amb extrema preocupació i impotència. Ell té part de la família allà, una filla i nets.

Allà on no bombardegen, despleguem les tropes per envestir els civils i destrossar les ciutats. Estan matant la nostra gent per crear pànic i que el caos s’apoderi de tothom.

També la Parròquia de Calella s’ha decidit a moure’s per ajudar a la població ucraïnesa afectada per la guerra. En aquest cas ha obert un número de compte bancari per recollir donatius esconòmics.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.