Una placa reconeix el constructor de la font del Passeig Manuel Puigvert

La font del Passeig Manuel Puigvert es va construir l’any 1986 amb motiu de la sisena edició de la Fira de Calella i l’Alt Maresme. L’Ajuntament de Calella hi ha col·locat una placa que n’indica qui va ser-ne el constructor: Francisco de Paula Sánchez i Serrano, un emigrant cordovés que va recalar a la ciutat buscant un futur per a la seva família.

Un indret que no crida molt l’atenció, com el caràcter que tenia el calellenc d’adopció que la va construir. És la font que dóna la benvinguda al Passeig Manuel Puigvert, estrenada justament per una Fira de Calella i l’Alt Maresme però d’ara fa 30 anys.

Corria l’any 1986 i l’alcalde de l’època va encarregar-li a Francisco de Paula Sánchez i Serrano ornamentar l’entrada a l’esdeveniment firal. Ell era un mestre artesà de grans obres, expert en la construcció d’esglésies i cases, que havia emigrat de la població cordovesa de Rute. La font havia de funcionar només per uns dies, però s’ha mantingut al llarg de tres dècades. Ara, l’Ajuntament de Calella li ha posat una placa, recordant al seu constructor. Els seus familiars explicaven que ell no tenia la costum de firmar els projectes que realitzava, però que d’aquest sempre va sentir-se’n orgullós.

“Ell va viure amb aquesta espina perquè no va posar el nom a la font però ara s’ha aconseguit, i la família ho agraim molt”
, assegurava la seva esposa.

Sánchez i Serrano va morir a Calella l’any passat, en representació seva, esposa i fills van acudir a l’acte de descoberta de la placa, a la qual van acudir-hi les autoritats locals. La família va arribar a la ciutat al mitjans dels anys 70, fugint del futur poc esperançador que es dibuixava per als seus vuit fills: la més gran tenia 19 anys, el més petit, tan sols 1.

“Volíem que els nostres fills estudiéssin i tinguessin un millor futur, volíem que fóssin persones formades”, recordava. “A banda de portar-nos en un lloc on, realment, vam tenir futur, ens va deixar molta riquesa de valors”, deia la seva filla gran.

Segurament a partir d’ara, la nova placa de la font farà captar l’atenció dels que passegen per aquest espai verd a tocar de la platja, fent-nos notar que la font va ser un dels encàrrecs que un constructor cordovès emigrat a Calella va sentir més en estima. El nom de Francisco de Paula Sánchez i Serrano ha deixat de ser anònim.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *