La Confraria de Setmana Santa no contempla treure la imatge gran del Crist a la Creu

PROCESSÓ00000000

No hi ha prou portadors per fer tots els relleus necessaris per completar el recorregut ampliat de la processó del Silenci i la Llum que es farà aquest divendres al vespre. A banda d’un trajecte més llarg, l’altra novetat serà l’acompanyament amb un banda que tocarà músiques de Setmana Santa al pas de les figures religioses. Des de la confraria calellenca es celebra l’èxit i la bona acollida de la tradició, que l’any passat es va recuperar després de 40 anys.

El president de la Confraria de Setmana Santa, Jordi Martí, ha explicat que disposen només de tres portadors per a la imatge gran del Crist a la Creu i que en caldria el doble, com a mínim. Pesa 95 quilos i l’idoni seria fer dos relleus per cada tram de carrer.

No només pel pes sinó per saber portar la imatge, que té molt balanceig. Per l’experiència d’altres persones que l’han portat i que encara comptem amb elles per orientar-los, cadascú feia mig carrer o com a molt un tram de carrer; tenint en compte que som 3 i hem fet la processó més llarga, resulta inviable

La decisió final la prendran demà dijous, quan puguin tancar la llista de portadors i col·laboradors.

Estan molt engrescats amb la segona edició de la processó recuperada a Calella, que desfilarà pels carrers Romaní, Església, Batlle i Jovara fins al carrer Colón; per tornar pel carrer Riera fins a la plaça de l’Ajuntament i de l’Església.

Durant el trajecte els acompanyarà una banda de música que ha estat assajant en les últimes setmanes i es reforçarà l’exèrcit d’armats. Tot plegat, s’ha cobert amb els diners de la quota que paguen els socis: són 10 euros l’any.

Els diners han servit per comprar les flors, refer l’estructura d’un altre pas; també tenim l’ajut de l’Ajuntament i la idea és comprar un parell més de mal armats, érem dos i serem quatre

La processó sortirà a les 20.30h de l’Església Parroquial, on ja fa dies s’exhibeixen les tres figures que no es trauran. Abans de recuperar-la, se’n feia una exposició a la Capella de Sant Quirze i Santa Julita.

Des de la Confraria de Setmana Santa admeten que l’empenta de mossèn Cinto Busquet ha estat clau per revitalitzar l’activitat de l’Església a Calella. Ell va ser justament qui va determinar que la processó seguís la tradició catalana.

En relació a la petició que ICV va fer al Govern Municipal perquè no hi hagi representació institucional a l’acte, el president de la Confraria prefereix mantenir-se al marge del debat.

Aquí entraríem en el debat sobre si és només un fet religiós o si ho sobrepassa i és també una expressió i tradició cultural. Pel que vaig viure l’any passat, molta gent que hi va anar no era creient, o sí; però la resposta de tothom va ser excel·lent

 

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Sara escrigué:

    Una pena.No se pq me extraña!🤔

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat