La consellera de Territori presenta la nova mobilitat de la comarca

Reunió aquesta tarda de la Consellera de Territori, Ester Capella, amb tots els alcaldes de la comarca per presentar-los els projectes de millora de la mobilitat al Maresme que executarà el Departament amb els 384 MEUR que ha de rebre de l’Estat. Entre les actuacions hi ha reivindicacions històriques, com la pacificació i integració de la N-II o la millora dels accessos de l’autopista C-32. En concret, Territori calcula que dels prop de 400 MEUR que rebrà, 90 seran per crear nous punts de connectivitat a la C-32, un dels quals es farà a Calella. Malgrat encara no hi ha un calendari d’obres, s’espera que abans de finals d’any se signi el conveni de gestió amb el ministeri, el que permetrà l’execució legal de les actuacions.

Les actuacions que es faran són les que es recullen en el protocol d’encomanes de gestió acordat amb l’Estat i que té el 2030 com a horitzó temporal. De fet, Capella ha avançat que alguns projectes ja es podrien començar a executar a principis de l’any que ve, quan estiguin redactats i surtin a licitació.

Gran part de la inversió – 90 MEUR – anirà a crear nous accessos a la C-32, el Departament en projecte 6 de nous: a Calella, Canet, Cabrils – Vilassar de Mar, Premià de Mar, Teià i Alella-Masnou. Una actuació que ha de permetre treure, entorn de 10.000 vehicles diaris de la N-II. L’estudi informatiu de nous enllaços i de millora d’existents a l’autopista C-32 se sotmetrà a exposició pública el primer trimestre de l’any 2024.

Una altra part dels diners – 80 MEUR- servirà per pacificar i integrar en la trama urbana la N-II. El departament vol treure vehicles d’aquesta via, passant de dos carrils a només un per sentit i fent rotondes i voreres més amples que permetin gaudir d’una major seguretat als vianants. També es crearà un carril bici segregat, que transcorrerà paral·lel a l’N-II fins al tram de l’Alt Maresme. Aquí – en el tram comprès entre Sant Pol i Calella – la intenció és fer-lo passar pel passeig marítim.

En la seva trobada amb els alcaldes Capella també ha aprofitat l’ocasió per explicar que entre aquest 384 MEUR que rebran de l’Estat, també hi ha 25 MEUR per fer millores en les infraestructures de l’R1.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *