Adeu als bitllets de banda magnètica

Desapareixen els bitllets tal com els coneixem: demà dimarts 28 de novembre es deixaran de vendre els títols amb banda magnètica. Es fa un pas més en la T-mobilitat i els títols T-usual, T-Casual, T-Grup i T-familiar desapareixeran de les màquines expenedores progressivament. Els títols adquirits prèviament es podran fer servir fins al 15 de gener.

Amb el canvi de bitllets, entra en joc la T-mobilitat recarregable en format de cartó. Es vendrà a les màquines de l’estació i tindrà un preu de 0,5 € i podrà ser anònima o d’ús personal i intransferible. De fet, la unipersonal anirà vinculada al número del DNI o el passaport. Aquest tipus de targeta permetrà la recàrrega de diferents títols, però no se’n podran adquirir dos al mateix temps.

Com obtenir la targeta personalitzada de la T-Mobilitat

La T-mobilitat en format de plàstic s’ha de demanar prèviament. En versió mòbil només està disponible per smartphones Android que tinguin el sistema NFC, ja que, de moment, el sistema no està disponible per Apple.

Per tal d’obtenir la targeta personalitzada de plàstic, cal donar-se d’alta en línia a través d’alguna de les plataformes disponibles, com són la de la T-Mobilitat, TMB i FGC. És important demanar-la amb antelació perquè l’enviament triga uns 5 o 10 dies. També es pot optar per tenir la targeta a través del mòbil, tot i que és incompatible a tenir-la en plàstic i només està disponible en mòbils Android amb NFC. Aquesta darrera opció és la més immediata.

Un cop es té la targeta personalitzada, els títols es poden carregar sense necessitat d’acostar-se a una màquina. Els bitllets amb banda magnètica adquirits prèviament al canvi es podran utilitzar fins al 15 de gener.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *