La Corporació de Salut del Maresme i la Selva commemora el Dia Mundial de l’Alzheimer

Ho fa avui divendres 14 de setembre amb una conferència a càrrec del neuròleg del Clínic de Barcelona Sergi Borrego. Tindrà lloc a la sala d’actes de l’Hospital Sant Jaume de Calella a les tres de la tarda. L’accés és lliure.

El Dia Mundial de l’Alzheimer es celebra el 21 de setembre però a Calella s’ha avançat l’acte de commemoració. La neuròloga del Sant Jaume de Calella Teresa Casadevall és qui moderarà la conferència d’aquesta tarda, en la qual es parlarà també d’altres tipus de demències. En una entrevista a Ràdio Calella TV ha explicat que el símptoma inicial de la malaltia és la pèrdua de memòria.

No és quan ens diuen un número de telèfon i ja no el recordem, no es tracta d’aquesta memòria. Sinó la memòria de recordar que hem de fer una tasca i ens n’oblidem al cap d’uns minuts, i després se’ns esborra completament. Que fixem unes paraules i se’ns esborren. Aquests són els símptomes clau i inicial, que pot durar molts anys. Després se n’afegeixen d’altres, com per exemple la dificultat d’emetre noms comuns, reconèixer la pròpia malaltia… El malalt d’alzheimer no sap que té la malaltia, més aviat ho nega.

Més enllà de la memòria és el títol de la conferència que es farà a la sala d’actes de l’Hospital Sant Jaume de Calella.

El Dia Mundial de l’Alzheimer té per objectiu donar a conèixer la malaltia i les seves conseqüències sanitàries. S’estima que a Catalunya hi ha 60.000 persones que n’estan afectades.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *