Freixas (CUP): “Posem el feminisme al centre de totes les polítiques”

La CUP esmena mesures que s’han implantat en els últims quatre anys a Calella en matèria d’igualtat, defensa dels drets de les dones i la seva promoció. Coincidint amb la commemoració del 8M, Dia Internacional de les Dones, la formació cupaire ha publicat a xarxes una càpsula informativa en què la portaveu municipal, Núria Freixas, n’assenyala els dèficits i companyes d’assemblea avancen les propostes que es recolliran en el programa electoral per contrarestar-ho.

En la càpsula informativa, Núria Freixas se centra en tres mesures amb vocació feminista que ha impulsat el Govern Municipal: el protocol per a l’abordatge de les violències masclistes – ara en revisió –, el funcionament del Consell Municipal de Dones i LGTBIQ+ i la persistència de la bretxa salarial de gènere en el sí de l’executiu, que la CUP ve posant de relleu des de l’inici del mandat.

Per començar, parlar del protocol per a l’abordatge de les violències masclistes, que ha resultar ser ineficient i insuficient durant aquests 4 anys però sobretot ha quedat palès amb el cas Deprius. Després, constatar la baixa participació al Consell de Dones i LGTBI. Per últim, deixant palès que dins l’Ajuntament de Calella existeix la bretxa salarial entre el regidor de Serveis Socials i la regidora d’Igualtat.

En la càpsula informativa, la CUP avança propostes que recollirà al programa per a les municipals del 28 de maig. “Posem el feminisme al centre de totes les polítiques”, afirma la portaveu Núria Freixas, que fa pocs dies anunciava a Ràdio Calella TV que farà un pas enrere en la posició a la llista electoral.

La formació cupaire es compromet amb revisar i actualitzar el protocol per a l’abordatge de les violències masclistes per garantir l’efectivitat dels circuits i mesures de prevenció, detecció i actuació davant de situacions d’especial complexitat. També la creació d’una Regidoria de Feminismes, que compti amb la dedicació d’una tècnica a jornada completa i que tingui l’encàrrec de “lluitar per eliminar la bretxa salarial a l’Ajuntament”. Així mateix, posar en marxa serveis que considera necessaris: un centre d’informació LGTBIQ+, un d’orientació personal i familiar, un SIAD efectiu o un punt lila. A més, planteja obrir espais de participació i organització dels col·lectius al marge de les institucions i repensar el Consell Municipal de Dones i LGTBIQ+.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *