La Corporació organitza una xerrada sobre com afrontar l’absència d’éssers estimats durant les festes de Nadal

Burning candles in darkness

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha organitzat per aquest desembre una conferència per tractar el dol i superar l’absència de les persones estimades que aquest Nadal ja no hi seran a taula. Es farà el dilluns 13 de desembre a l’Hospital de Calella i comptarà amb les psicòlogues que de l’Hospital Sant Jaume de Mataró, Mariona Riera i Anna Camps. Durant la conferència es donaran eines i recursos utilitzats pels professionals, per gestionar les emocions generades en processos de dol.

La pèrdua d’un ésser estimat sol ser una experiència devastadora i desconeguda. La conscienciació i preparació són fonamentals per ajudar a les famílies a enfrontar-se al final de la vida i elaborar el dol. És per això que la Comissió d’Atenció al Dol de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, organitza la xerrada “És Nadal… i a casa hi ha una cadira buida” on es reflexionarà sobre com afrontar la pèrdua durant les festes nadalenques i que cada persona les pugui adaptar segons les seves necessitats. La sessió s’estructurarà en tres parts. Una, per introduir què implica la pèrdua d’una persona estimada i com poden afectar les condicions actuals de la situació pandèmica en el procés de dol, una segona per tractar com pot afectar Nadal al dol i una darrera part més vivencial on es convidarà als assistents a reflexionar i compartir experiències.

La conferència tindrà lloc el dilluns 13 de desembre a les 18 h a la sala d’actes de l’Hospital de Calella. L’aforament estarà limitat, però també es podrà seguir en línia a través de Zoom.

Per assistir o seguir la conferència online, s’ha d’inscriure prèviament enviant un correu electrònic a rrhhd@salutms.cat i especificant el nom, cognom, DNI i correu electrònic. En el mateix mail s’haurà d’especificar si es vol assistir presencialment o en línia. Les persones interessades poden inscriure’s fins al divendres 3 de desembre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *