Granyó, disposat a fer un debat sobre la demanda d’un centre integral per a la gent gran

Imatge d'arxiu

Davant les crítiques rebudes per la defensa que fa del projecte de centre cívic integral per a la gent gran, Josep Maria Granyó ha dit a Ràdio Calella TV que accepta participar en un debat obert en què tothom pugui plantejar la seva opinió i aportar idees. No obstant això, ell continua convençut que es tracta d’un recurs necessari a Calella per atendre les necessitats del col·lectiu, oferir-li serveis i, en definitiva, contribuir a la seva integració social. Ha aclarit que és una reivindicació que fa a títol individual però valent-se del coneixement que ha anat adquirint com a president de l’Espai Caixa i com a membre de la Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya.

Josep Maria Granyó ha puntualitzat que la iniciativa que ell lidera no s’ha de vincular amb l’entitat que presideix.

No puc posar-m’hi com a persona i vincular-hi directament La Caixa, com qui també fa la petició. No, soc jo, Josep Maria Granyó, qui aprofitant la meva posició i els coneixements i inquietuds de la gent que em rodeja qui fa la proposta.

En declaracions a Ràdio Calella TV, Granyó ha explicat que la proposta que lidera per crear un centre cívic integral per a la gent gran on es concentrin serveis i activitats exclusivament per al col·lectiu rep més suports que no pas crítiques, i que així li fan notar personalment. Amb tot, i tal i com algunes veus suggereixen, estaria disposar a confrontar la seva opinió amb d’altres contràries en un acte obert a tothom.

Estic disposat, com va demanar en Joan Torrent, a fer un debat o una reunió –on sigui, a l’Espai Caixa o en un lloc cedit per l’Ajuntament– i que tothom plantegi el seu parer. I on jo també pugui desenvolupar àmpliament la meva proposta (…) Jo recullo les inquietuds de Calella i de la gent gran d’arreu. I això em reforça encara més la defensa d’un centre integral per a la gent gran, perquè ens sentim marginats.

El president de l’Espai Caixa es referma en el que va dir fa unes setmanes: que personalment donarà suport a la candidatura política que es comprometi amb el projecte i que la ubicació ha de ser al pàrquing de Bartrina. Recorda que es tracta d’un solar deixat a l’Ajuntament de Calella amb el “prec” de revertir el seu valor cap a les persones grans necessitades.

Si després de 50 anys encara no s’ha fet res a la parcel·la, únicament un pàrquing per Calella, potser serà per algun motiu. Allà es podria edificar amb alta rendibilitat. Per què no s’hi ha fet res? Són les preguntes que em faig… (…) Com em va dir un dia l’alcaldessa, s’hauria de fer una investigació judicial; però no n’he sabut mai més res.

L’actual pàrquing de Bartrina és la suma de tres finques que Luís Llobet Castellá va donar a l’Ajuntament de Calella amb la condició que s’invertís l’equivalent al seu valor a la construcció d’una residència-asil per a persones grans necessitades.

Missa de record per a tots els socis i sòcies traspassats durant la pandèmia

L’Espai Caixa ha encomanat una missa per recordar als 34 socis i sòcies que han mort en els últims mesos, durant el temps de pandèmia, víctimes o no de la Covid. Josep Maria Granyó ha lamentat que alguns d’ells no van poder ser acomiadats per les restriccions sanitàries i que ara se’ls vol recordar amb una missa oficiada per Mossèn Cinto Busquet.

N’hi ha hagut una trentena, i els volem donar un homenatge i un comiat amb un funeral. Perquè moltes d’aquestes persones no han pogut tenir ni enterrament. Ho farem demà aprofitant la missa de les vuit del vespre a l’Església Parroquial.

La missa es farà demà dijous 25 de novembre a l’Església Parroquial de Calella, a les vuit del vespre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.