La Corporació presenta la memòria d’activitat del 2021: l’any de la campanya de vacunacions

Primers dies de la campanya de vacunació a la Fàbrica Llobet-Guri
Primers dies de la campanya de vacunació a la Fàbrica Llobet-Guri

La pandèmia va marcar l’activitat del CAP i l’Hospital de Calella durant el 2021, l’any del desplegament de la vacunació contra la Covid. Així es desprèn de les dades de la memòria que acaba de presentar la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que indica que l’equip d’atenció primària encarregat del punt de vacunació – primer a la Fàbrica Llobet-Guri i després a l’Espai Mercat – va posar poc més de 26.000 dosis de protecció contra el coronavirus. Una altra dada destacada, que confirma l’impacte de les últimes onades de la pandèmia, és l’esforç de personal dedicat a la logística de la campanya: en termes globals, pel que fa a tota la plantilla de l’organisme, s’hi van dedicar 133 professionals d’infermeria, 12 de tècnics en cures – auxiliars d’infereria, i 70 administratius. En el cas de Calella, les punxades les feia l’equip d’atenció primària, que es va ocupar de desplaçar-se a les residències geriàtriques i centres d’internament, i protegir el personal ssanitari de primera línia i després va estendre la campanya a altres col·lectius i franges d’edat, fins a convertir-se en punt de vacunació poblacional a disposició de tot Catalunya. Durant l’any passat es van organitzar 15 jornades de vacunació sense cita prèvia.

Segons la memòria d’activitat del 2021, a l’Hospital de Calella es van atendre més de mig miler de pacients positius per coronavirus i altres 117 al sociosanitari. L’informe no concreta el nombre de defuncions per la malaltia que es van registrar a les instal·lacions.

Les dades que recull l’informe anual ens permeten fer-nos una idea del volum d’activitat sanitària que hi ha a Calella. Pel que fa a l’atenció primària, durant el 2021, el CAP de Calella va atendre 119.528 visites presencials i 68.090 no presencials (telefòniques). En l’àmbit hospitalari, al Sant Jaume es van realitzar 12.277 intervencions quirúrgiques – gran part de tipus major ambulatori – i es van registrar 17.818 ingressos. Són 233.163 les visites que es van fer a consultes externes. A l’hospital es van realitzar 27.005 proves diagnòstiques (cardiològiques, endoscòpies, audiometries, etc…) i més de 2 milions de determinacions de laboratori. 10.215 citologies i 29.427 mamografies.

La memòria indica també quins són els projectes més rellevants que s’han dut a terme durant el 2021. A Calella són tres: la iniciativa perquè un acompanyant pugui ser present als parts per cesària no urgent, la creació de l’espai d’assessorament sexològic a la Unitat de Patologia Mamària i de l’equip especialitzat d’infermeria per a la inserció de catèters vasculars per millorar la seguretat del pacient.

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva va impulsar 55 projectes de recerca actius emmarcats en diferents línies d’investigació. Entre d’altres, el grup de recerca integral en atenció domiciliària, de salut digital i malaltia cardiovascular, de malalties infeccioses i VIH o de la Covid-19. Així mateix, ha col·laborat amb un total de 17 centres sanitaris i de recerca en matèria d’investigació.

Podeu consultar íntegrament la memòria dactivitat del 2021 de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva clicant aquí.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *