La creació d’una granja urbana a Calella: un projecte per reconnectar la població amb la natura

Míriam Sellés és la ideòloga del projecte d’obrir una granja urbana a Calella, una de les propostes que la ciutadania pot escollir dins dels Pressupostos Participatius del 2018. La calellenca vol importar experiències que s’han desenvolupat i estan consolidades a nivell internacional sota l’etiqueta ‘Green Care’, però que també s’han provat en ciutats com Barcelona. Planteja crear una instal·lació on s’hi faci producció avícola, i que tingui una funció educativa, terapèutica o simplement lúdica. En aquest sentit, considera que podria convertir-se també un nou element de promoció turística.

Promoure l’educació alimentària i la convivència amb els animals o desenvolupar experiències d’integració social i terapèutiques són alguns dels beneficis que, apunta Sellés, podria obtenir Calella amb l’obertura d’una granja urbana a la ciutat.

El que volen aquest tipus de projectes és apropar la natura a la població que malauradament viu força desconnectada de la natura, de la producció agrícola i ramadera. S’ha vist amb d’altres experiències, també a Barcelona, que acaben sent multidisciplinars.

A banda de la vessant estríctament agroalimentària, amb la cria d’aus i el conreu de productes sota criteris ecològics; la promotora de la granja urbana apunta que d’aquest projecte se’n deriven d’altres relatius a estils de vida saludable, terapèutics o purament lúdics. Fins i tot, perquè no diu Míriam Sellés, també en l’àmbit turístic.

Sóc mare, tinc dos fills petits, i quan escullo els destins on vaig de vacances, miro quins són els recursos i què farem. Tenir unes instal·lacions així penso que poden ser un molt bon complement a nivell de turisme familiar.

No es tanca en banda a l’hora de definir-ne la ubicació, tot i assenyalar el Parc Dalmau com un espai que lliga a la perfecció amb la filosofia del projecte.

Vol ser un equipament comunitari, molt participatiu, que esdevingui un punt de trobada, i per això la ubicació que vaig proposar va ser al Parc Dalmau perquè em va semblar que ja ho hauria de ser: a nivell de natura i cultural, i potser caldria dinamitzar-ho i aquest equipament en podria ser un bon complement.

El projecte de granja urbana necessitaria tota la partida de 125.000 euros adscrita a la convocatòria dels Pressupostos Participatius. La seva promotora ha aclarit però que la proposta que ha presentat és una idea inicial, que ara s’ha de traduir a nivell tècnic, i que es pot dimensionar a les possibilitats reals.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *