La detecció precoç, clau en la lluita contra el càncer de mama

El llaç rosa ens acompanyarà tot aquest divendres. Avui és el Dia Mundial contra el càncer de mama, el tumor més freqüent en les dones, també pel que fa a la mortalitat. És per això, que en una jornada com avui les institucions sanitàries posen l’accent en la importància de la detecció precoç com a l’eina més eficaç per millorar la supervivència. A Catalunya, l’any passat es van diagnosticar 4.516 casos de càncer de mama.

La supervivència als 5 anys de les dones diagnosticades de càncer de mama és del 86,5% en el darrer període analitzat a Catalunya, assimilable a la dels països europeus on l’índex és més alt.

El Departament de Salut ofereix a les dones d’entre 50 i 69 anys que participin al Programa de Detecció de Càncer de Mama que consisteix en fer una mamografia per analitzar la zona del pit i fer-ne un diagnòstic. Es repeteix cada dos anys. Gràcies a això, s’aconsegueix detectar més de 1.200 tumors, molts en fase inicial.

A banda del diagnòstic precoç, la lluita contra la malaltia ha de començar amb la prevenció. I això significa seguir uns bons hàbits de vida: reduir el consum d’alcohol i evitar el tabac, practicar l’activitat física regularment, controlar el pes i practicar la lactància materna.

Xerrada d’Oncolliga Calella

La fisioterapeuta i experta en càncer de mama Montserrat Gironès farà aquesta tarda una conferència sobre la prevenció de les complicacions derivades dels tractaments oncològics. L’organitza Oncolliga Calella i es farà a la Cooperativa l’Amistat (17h).

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *