Esquerra continua amb els actes a favor de la regularització de les persones migrades

EDITATS_REGULARITZACIÓ_01072022

Taula de recollida de signatures de suport a la iniciativa legislativa popular (ILP) impulsada pel moviment Regularización Ya, que necessita mig milió de firmes per traslladar el debat al Congrés dels Diputats. Aquesta tarda es muntarà al Passeig Manuel Puigvert per iniciativa de l’agrupació local d’Esquerra, que comptarà amb la presència de la diputada al Congrés, Maria Dantas.

L’alcaldable i portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Calella, Xavier Ponsdomènech; l’activista social i cultural Maimouna Sabaly; i la psicòloga i tècnica d’atenció social Roser Casanovas acompanyaran la diputada republicana al Congrés en aquesta nova recollida de signatures, que es farà aquesta tarda al Passeig Manuel Puigvert (19h).

EDITATS_CARTELA ESQUERRA_01072022

La iniciativa legislativa popular de Regularización Ya té per objectiu modificar la Llei d’Estrangeria espanyola perquè es pugui fer una regularització extraordinària de totes les persones que van arribar a l’Estat espanyol abans de l’1 de novembre de 2021.

El text legal proposat compta amb el suport de milers de ciutadanes i ciutadans i centenars d’organitzacions, fundacions i ONG, a més de partits, entre les quals hi ha Esquerra Republicana i el Jovent Republicà. La iniciativa té la particularitat que moltes de les persones impulsores són afectades directament per la situació d’irregularitat administrativa i, per tant, no podran signar. Només ho poden fer les persones amb nacionalitat espanyola que hagin complert 18 anys abans del 23 de setembre de 2022, la data límit per presentar les 500.000 firmes al Congrés.

En cas que s’aprovi la regularització, les condicions que hauran de complir les persones estrangeres per tal de beneficiar-se’n dependran del debat a la cambra i del govern espanyol, que serà qui finalment redacti el reial decret que habiliti la regularització.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *