La CSMS atén als requeriments per modificar els seus propis estatuts

Font: www.salutms.cat
Font: www.salutms.cat

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) ultima la modificació dels seus estatuts per ampliar la representació del Servei Català de la Salut al Consell Rector de l’organisme. Ha de tenir-hi majoria de cadires d’acord amb la normativa dels consorcis del sector públic, i això no està contemplat així en els actuals estatuts, datats de l’any 2008. Si bé des de l’organisme sanitari s’afirma que l’actualització ja estava calendaritzada per aprovar-se i fer-se efectiva aquest pròxim mes de juny, l’Oficina Antifrau ha enviat un requeriment en aquesta línia a la Corporació i a tots els membres del Consell Rector, entre els quals l’Ajuntament de Calella. A banda d’aprovar-se en el sí de l’organisme sanitari, la modificació també haurà de ser ratificada pels plens municipals de les poblacions de Calella, Lloret de Mar i Blanes.

Segons l’esborrany de nou estatut que s’ha preparat des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, la composició del Consell Rector de l’organisme ha d’estar repartida de la següent manera: sis representants del Servei Català de la Salut -dos més que els actuals-, tres de l’Ajuntament de Calella -que en perdrà tres-, un de l’Ajuntament de Lloret de Mar i un darrer per a la Fundació Hospital Asil Sant Jaume de Blanes.

Això garanteix la majoria del CatSalut dins l’òrgan, aspecte que ha motivat la modificació estatutària segons ha explicat l’adjunt a la direcció de la Corporació, Marcel Prat. “La majoria passa a ser de CatSalut segons l’esborrany que es presentarà al Consell Rector”, ha explicat.

Garantint la majoria de participació pública dins l’òrgan que defineix els objectius i plans d’actuació, també a nivell pressupostari; el Consorci deixarà de tenir un caràcter local.

Prat ha tret ferro al fet que l’Oficina Antifrau hagi remès requeriments a la Corporació i a tots els membres del Consell Rector, assegurant que “de forma periòdica” sol·licita informació als consorcis públics. “Aquest cop han demanat si s’han revisat i actualitzat els estatuts i, en tot cas, per quan està previst. La resposta ha sigut que ja estava planificat tancar-ho al juny, remetre llavors la informació per deixar el tema resolt”, ha detallat l’adjunt a la direcció de l’organisme sanitari.

Prat, que ha insistit en què l’actualització estatutària estava prevista i calendaritzada, ha concretat que la funció del Consell Rector és el propi dels òrgans de màxima representació. Segons l’esborrany d’estatuts, deleguen en la gerència la màxima responsabilitat de gestió.

CatSalut ha alertat que mantenir els estatuts en el redactat vigent comportaria l’adscripció de la CSMS al Registre d’ens locals i no podria rebre subvencions i transferències de la Generalitat de Catalunya.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat