Els mediadors nocturns centraran la seva activitat a les zones turístiques

Fer complir l’ordenança municipal de convivència i civisme és l’encàrrec que tenen els professionals del servei de mediació nocturna que s’ha posat en funcionament, per tercer any consecutiu, a Calella. Ho fan a peu de carrer, amb equips que recorren principalment les zones d’activitat turística; o també atenent les queixes o requeriments que els ciutadans els poden traslladar via telefònica. La majoria de les intervencions que fan són per excés de soroll.

El servei de mediació nocturna estarà en funcionament fins el 21 de setembre, amb un equip integrat per dues mediadores que s’encarregaran de resoldre conflictes considerats de “baixa intensitat”. El tinent d’Alcaldia de Seguretat, convivència i mobilitat, Josep Torres, ha recordat que l’objectiu final és garantir la sostenibilitat de l’activitat turística i fer-la compatible amb el descans del veïns. Els mediadors poden informar i vigilar però no sancionar les males conductes.

La unitat de mediació nocturna pot intervenir per resoldre conflictes derivats de l’oci nocturn, que és una de les problemàtiques que més molèsties genera als veïns. És a dir, els incompliments normatius que es puguin derivar de l’activitat turística, com poden ser els sorolls, o el consum d’alcohol al carrer, per exemple; que es poden donar principalment a la nit. En el cas que els professionals de mediació no puguin resoldre la situació, contacten amb la policia que és qui té l’autoritat sancionadora.

El servei de mediació funcionarà el cap de setmana dels mesos de juliol i agost, de divendres a diumenge, de les nou del vespre a les sis de la matinada. El setembre, l’horari es veurà reduït fins a les cinc de la matinada. Actuarà principalment a les zones més concorregudes de Calella.

Intervindran a la riera Capaspre, el carrer Montnegre i Valldenguli. I a més d’aquests carrers, també actuaran a la zona litoral on hi ha les guinguetes. De manera ocasional, i sempre que se’ls requereixi, podran fer-ho en qualsevol punt de la ciutat.

El servei de medicació nocturna es podrà contactar trucant al 937665920 o enviant un correu electrònic a policia@calella.cat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *