Arrenca la campanya pel 27S

Imatge d'arxiu

Aquesta mitjanit començarà la campanya per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre; uns comicis que a diferència dels anteriors estan marcats pel debat sobre la independència de Catalunya i el caràcter plebiscitari que li donen les formacions que defensen aquesta opció, en contraposició amb les que consideren que aquestes eleccions només són autonòmiques.

Convergència Democràtica i Esquerra es presenten per primer cop junts als comicis amb la candidatura de Junts pel Sí.

La candidata convergent número 27 per Barcelona de Junts pel sí, l’ alcaldessa Montserrat Candini considera que «no hi poden haver súbdits i sí ciutadans del món», i defensa la seva candidatura perquè aplega les moltes sensibilitats del país al mateix temps que presenta polítiques socials i econòmiques.

La portaveu municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya, Cristina Gómez, defensa «el moment excepcional» que es viu i l’oportunitat única d’aquest 27-S. Per això, Esquerra vol que el Parlament i el proper govern tinguin un mandat clar favorable a la independència de Catalunya.

El candidat número 63 de la CUP per Barcelona, Adil Marouan, ha defensat el caràcter plebiscitari dels comicis i l’aposta de ruptura amb l’Estat espanyol per iniciar, des de sota, el procés constituent d’un nou estat.

El portaveu municipal socialista, Josep Torres, considera aquestes eleccions com «unes autonòmiques més» i defensa la tercera via, la intermèdia entre el bloc independentista i constitucionalista. En aquest sentit, defensa el federalisme i el pacte social com a oferta programàtica.

El portaveu d’ICV-EUA, Sebastián Tejada, considera que aquestes són eleccions convencionals a la Generalitat. La seva coalició, Catalunya sí que es pot, denuncia el procés de privatització dels serveis públics de la Generalitat per part de CiU i defensa «un pla de rescat social, aprofundir en el dret a decidir per fer un referèndum i afavorir la transparència i participació ciutadana».

Finalment, el portaveu municipal del PP Josep Maria Pérez Basart defensa la importància d’aquestes eleccions i espera que la ciutadania a l’hora de votar es decanti per una de les opcions que defensen la unitat d’Espanya.

Tots els partits faran la tradicional enganxada de cartells aquesta mitjanit, tret del PP, i serà a partir de llavors quan es llençaran oficialment a demanar el vot de la ciutadania.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *