La CSMS celebra la 22a Setmana Sense Fum

sense fum

Fins dilluns vinent coincidint amb el Dia Mundial Sense Tabac, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva s’adhereix un any més a la Setmana Sense Fum. L’objectiu és conscienciar la població sobre els perills del consum de tabac, que és la primera causa de morts al món que es pot prevenir. Durant la jornada es vol sensibilitzar a la ciutadania sobre els beneficis de respirar en un ambient lliure de fum, prevenir el consum entre els joves i promoure l’abandonament de l’hàbit entre les persones fumadores. Enguany la setmana contra el tabac també s’ha centrat en la importància de deixar de fumar com a mesura de prevenció de possibles complicacions derivades de la Covid.

Amb el lema “Deixar de fumar, la teva altra vacuna” la 22a edició de les jornades destaca la importància de deixar de fumar per no tenir complicacions en cas de contraure la covid. A més, l’edició d’enguany s’emmarca en un projecte anomenat Suma Salut, que integra els programes d’activitat física, tabaquisme i alcohol.
Al web de la Setmana Sense Fum també es poden consultar diversos materials divulgatius, una guia per deixar de fumar, un fulletó didàctic per a pares i mares i una infografia sobre els riscos que el tabac suposo pel medi ambient.

Des de la Corporació remarquen que abandonar el tabaquisme no és fàcil, però possible. Exposen que el primer pas per aconseguir-ho és voler fer-ho i demanar ajuda pot facilitar el procés. En aquest sentit, recorden que a la corporació disposen de la unitat de deshabituament al tabac, en marxa des del 2008 i que acompanya i ajuda a les persones que volen deixar el consum.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *