Calella, entre les 50 poblacions catalanes que més augmenta població a l’estiu

Imatge d'arxiu

Un estudi d’IDESCAT mostra que la variació de població de Calella en temporada d’estiu és del 53,3 %, entre les 50 més destacades de Catalunya. És la segona més important a la comarca, després de Santa Susanna, que gairebé triplica la seva població i és dels tres augments més rellevants. Entre les dues destinacions de l’Alt Maresme, Calella i Santa Susanna suposen el 81,7% de l’augment de població a la comarca els mesos d’estiu.

Calella duplica la població durant els mesos d’estiu. En concret a un 53,3 %, amb un augment de població estimada de 10.326 habitants. Així ho constata l’IDESCAT, amb dades que fan referència al tercer trimestre del 2022, és a dir, juliol, agost i setembre. En el còmput total de tots els trimestres, Calella registra una població estacional del 23,7 %.

Amb aquestes xifres, Calella forma part de les 50 ciutats que més veuen com s’incrementa la seva població en temporada estival. En concret és a la posició número 47, la quarta de la llista per la cua. Santa Susanna, però, és la tercera població que més augmenta els seus habitants en mesos d’estiu. Ho fa en un 297,6 %, amb 11.175 habitants, i gairebé arriba a triplicar la població empadronada.

Entre Calella i Santa Susanna suposen un 81,7 % de l’augment de població de la comarca, que amb les dades del tercer trimestre del 2022 de l’IDESCAT, van ser de 26.316. En concret, la variació anual de població a la comarca és negativa, de -1. 048 persones.

En la comarca es mostra una doble tendència. Amb l’Alt Maresme com a destinació turística, des de Sant Andreu de Llavaneres fins a Malgrat de Mar, els municipis guanyen població estival. De Mataró en avall, a excepció de Cabrera de Mar, la perden. El municipi amb una variació de població negativa més alta són Tiana (amb un -12,1%) i Premià de Mar ( -11,7%).

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *